5 NAJBOLJIH BALKONSKIH BILJAKA

13.04.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1939 | Autor: | 0

Ako izaberete muškatle, dan i noć, kadificu, petuniju ili begoniju nećete pogrešitiRado biste svoj balkon ukrasili cvećem, ali ne znate koje vrste traže najmanje nege? Kako bismo vam pomogli pri izboru, donosimo 5 vrsta balkonskog cveća koje uvek uspeva. Sada je vreme da ga posadite.


Muškatla
Muškatla je cvet koji je dobro poznat po otpornosti. Za rast joj je potrebno sunčano mesto, ali opet zaštićemo od direktonog sunca. Kako bi vam bolje cvetala potrebno je da stalno uklanjate požutele i uvele listove. Redovno je zalivajte, ali je potrebno da zemljište bude potpuno suvo pre sledećeg zalivanja.

Dan i noć
Ovaj cvet je veoma prepoznatljiv po specifičnom izgledu, petočlani cvet s dve latice u gornjem delu, dve sa strane i jednom u donjem delu cveta. Postoji veliki broj vrsti različitih boja i kombinacija. Dan i noć može da uspeva na svakoj vrsti tla i svatlosti, jedino mu smetaju previsoke temperature.

Kadifica
Kadifica je jedno od najpopularnijih balkonskih cvetova, pre svega zbog toga što ne zahteva mnogo pažnje. Njen cvet traje tokom celog leta. Najbolje će rasti na sunčanom ili polusenovitom mestu, a takođe ćete mu produžiti životni vek ako redovno budete uklanjali uvele delove i često ga zalivali.

Petunija
Ovo je cvet koji najčešće možemo da vidimo na balkonima. Dolazi u mnogo boja i varijanti. Cveta od juna do septembra, a potrebno joj je polusenovito mesto kako bi preživela. Petunije negujte redovnim zalivanjem i prihranjivanjem koje sadrži nizak procenat azota i više fosfora kako bi biljke obilno cvetale. Tokom dugog dela leta biljke treba da isečete na 20 cm od nivoa tla, dobro ih prihranite i ponovo će cvetati do jeseni.

Begonija
Takođe dolazi u mnogo boja i varijanti. Kako bi cvetala potrebno joj je sunčano ili polusenovito mesto. Zahteva redovno prihranjivanje, a između dva zalivanja budite sigurni da je zemlja skroz suva.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem