ĐAVOLJI DAH IZ ANĐEOSKE TRUBICE

19.04.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 318 | Autor: | 0

Najopasnija droga se pravi od prelepog cveta


Najsmrtonosnija droga na svetu, na bazi alkaloida skopolamina, za nekoliko trenutaka pretvara čoveka u zombija, jer ga onemogućava da razmišlja.
Droga je poznatija pod nazivom „đavolji dah", a reč je, zapravo, o prahu biljke kod nas poznatije kao "anđeoske trubice", koja ima prelepe bele cvetove i najviše raste u Južnoj Americi, prenosi Dejli mejl.

Stručnjaci tvrde da je „đavolji dah" opasniji i od antraksa, jer je dovoljno da se nađe u vazduhu i osoba koja ga udahne za nekoliko minuta postaje potpuno kao zombi.
Skopolamin, naime, nema miris i ukus, a žrtve se ne sećaju ničega dok su bile pod njegovim dejstvom. Izaziva halucinacije, a kod velikih doza i smrt.

- Kada uzmu ovu drogu, ljudima možete da radite šta god želite - tvrdi jedan diler iz Bogote u Kolumbiji.
Osobe koje su bile žrtve ove droge, same su odvodile lopove u svoje kuće i davale im novac i druge vredne predmete. Ima i ekstremnijih slučajeva, kao što su silovanja ili doniranje organa.
Navodno, „đavolji dah" je koristila američka agencija CIA za vreme Hladnog rata, kao svojevrsni serum istine, ali se od dalje upotrebe odustalo, jer su velike količine uzrokovale snažne halucinacije, pa i smrt ispitanika.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 9h-18h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net