KURKUMA MI POMOGLA KOD RAKA

07.05.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 773 | Autor: | 0

Dajneke Ferguson posle tri neuspele ture hemoterapije i četiri neuspele transplatacije matičnih ćelija, počela da uzima dnevnu dozu kurkumina, glavnog sastojka kurkume


Šezdesetsedmogodišnjoj Dajneke Ferguson 2007. godine dijagnostikovan je mielom koji je napredovao do treće faze za samo petnaest meseci. Posle tri neuspele ture hemoterapije i četiri neuspele transplatacije matičnih ćelija, doktori su joj rekli da ima malo nade da preživi.
- Bila sam na svim toksičnim lekovima i nuspojave su bile grozne - rekla je Dajneke.
Dve godine nakon početne dijagnoze, ona je uzela stvar u svoje ruke i počela da uzima dnevnu dozu kurkumina, glavnog sastojka kurkume. Konzumirala je osam grama svake večeri na prazan stomak.

Od tad se njen karcinom stabilizovao i krvna slika vratila se u normalu. Povratila je i kvalitet života.
Kada je rekla svom onkologu da uzima kurkumu, on je bio vrlo zainteresovan, nakon što je video koliko su njeni rezultati bolji. Mielom je drugi najčešći tip karcinoma krvi koji kreće od ćelija plazme u koštanoj srži. Umnožavanjem tih ćelija gradi se mielom, zbog koga dolazi do jakih bolova, oštećenja nerava, iscrpljenosti i oštećenja kostiju. Tretman je uglavnom usmeren na kontrolu simptoma jer leka nema, a obolele osobe uglavnom ne žive duže od pet godina nakon dijagnoze.

U izveštaju se navodi da su rezultati Fergusonove sugerisali da bi kurkuma mogla da se koristi da pomogne pacijentima sa mielomom u budućnosti:
„Činjenica da je naša pacijentkinja u naprednoj fazi bolesti spasena dok je koristila isključivo kurkumin, ukazuje na njegov potencijalni antimielomni efekat.”
Koautor izveštaja, Džejmi Kavena, rekao je da ne postoji drugo objašnjenje za njen čudesni oporavak, osim kurkumina. Ona i dan-danas uzima te tablete.

Naučnici preporučuju dalju evaluaciju u kliničkim studijama, kako bi ispitali mogućnost korišćenja kurkumina kao zvaničnog tretmana. Međutim, to je teško dostižno, jer zahteva veliki uzorak studije koja košta milione. Pošto prirodne komponente ne mogu da budu patentirane, pronalazak finansijera takve studije bio bi veoma težak.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem