ORHIDEJE NE CVETAJU? EVO REŠENJA!

10.05.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 2598 | Autor: | 0

Sledite ove saveta i produžite vreme cvetanja: u saksiju stavite led, vlažite vazduh oko biljke, noću je čuvajte na prohladnom mestuObično falenopsis orhideja cveta dva ili tri puta godišnje. Pauza između cvetanja može biti odložena i za nekoliko meseci. Da biste uživali u češćem cvetanju ove biljke, pomoći će sledeći saveti:
- Stvorite orhideji temperaturnu razliku: stavite saksiju preko noći na prohladno mesto (do 15 stepeni C)
- Smanjite količinu azota u prihrani. Fosfor treba da ima prednost jer, u stvari, on stimuliše cvetanje.
- Vlažite vazduh oko biljke.
- Premestite saksiju sa orhidejom pet dana na tamno mesto. Kroz tri nedelje orhideja treba da pusti pupoljke. Ovaj način je pogodan samo za odrasle i zdrave biljke.
- Umesto zalivanja, preporučuje se da se u saksiju sa orhidejom stavi nekolio kocki leda, tako će ona brže procvetati.
- Ako primetite da kod nerascvetale orhideje rastu korenje ili listovi, znači da ima odgovarajući način razvoja. Dok se ovaj period ne završi, biljka neće procvetati. Budite strpljivi.
Najbitnije je - Obezbedite biljci odgovarajuću negu. Ona voli mnogo svetlosti i plaši se preterane vlage. Za vreme cvetanja zaliva se pomalo, dva puta nedeljno, a za vreme mirovanja - dovoljno je i jednom nedeljno.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem