LEZITE NA KOŠNICE I BIĆETE ZDRAVIJI

14.05.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 995 | Autor: | 0

Apiinhal terapija pomoć je kod kod plućnih i srčanih bolesti, astme, alergija, glavobolje, migrene, stresa i depresije


Udisanje vazduha, tzv. aerosola, koji pčele stvaraju svojim radom, mešavina je meda, propolisa, pčelinjeg otrova, cvetnog nektara, voska i polenovog praha koja pomaže kod plućnih i srčanih bolesti, astme, svih vrsta alergija, glavobolje, migrene pa sve do bolesti modernog društva, kao što su stres i depresija.

U Svilošu, u Opštini Beočin, otvoren je apiterapijski centar kao deo ponude pčelarskog turizma. Centar je otvoren u okviru Poljoprivrednog gazdinstva Trifunović.

- Udisanje vazduha, tzv. aerosola, koji pčele stvaraju svojim radom, mešavina je meda, propolisa, pčelinjeg otrova, cvetnog nektara, voska i polenovog praha. Literatrura, kao i iskustva pčelara, nedvosmisleno govore da ova metoda pomoćnog lečenja ima izvanredne rezultate kod plućnih i srčanih bolesti, astme, svih vrsta alergija, glavobolje, migrene pa sve do bolesti modernog društva, kao što su stres i depresija - kažu u ovom apiterapijskom centru i nastavljaju:

- Ležanje na košnicama, uloterapija, dominantan je način terapije u Rusiji i Ukrajini. Terapija se sastoji od udisanja vazduha iz tri osigurane košnice koje se nalaze ispod kreveta na kome se leži u specijalno napravljenim komorama, kao i terapeutski uticaj bioenergije koju emituju pčele u košnicama. Ovaj način pokazao se blagotvornim kod prevencije bolesti, sindroma hroničnog umora, nesanice, bolesti nervnog sistema (paraliza, neuritis, multipla skleroza, cerebralna paraliza), srčanih oboljenja (visok krvni pritisak), respiratornih oboljenja (bronhitis, bronhijalna astma i drugi), bolesti urinarnog trakta (nefritis, prostatitis), reumatskih oboljenja, postoperativnih rehabilitacija, bolesti gastrointestinalnog trakta, kao i kod neplodnosti i jačanja ukupnog stanja organizma kroz povećanje radnog potencijala.

Obe terapije se sprovode u apiterapijskom centru u Svilošu.
- Apiterapijski centar izgradili smo isključivo od drveta i u njemu nema nikakvih instalacija, nema struje, nema vode. Nalazi se na mestu koje je izvanredno za pčelinju pašu i u ambijentu koji osigurava nesmetan razvoj pčela i pčelinjaka. Koristi se od aprila do polovine oktobra, dakle samo u vreme paše pčela - kažu u Svilošu i konstatuju:
- Dosadašnja praksa u svim zemljama sveta pokazala je da ovaj način terapije vazduhom iz košnica nema kontraindikacija, nema nuspojava, ne stvara zavisnost, a do sada nije zabeležen nijedan zdravstveni incident.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem