SLUŠALICE OŠTEĆUJU SLUH

22.05.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 282 | Autor: | 0

Pojedina istraživanja pokazuju da oni koji koriste slušalice u uhu imaju 40 odsto više bakterija od osoba koje ih ne koriste


Slušalice mogu da budu štetne iz više razloga: same po sebi su nehigijenske, dugotrajan pritisak na kožu može da izazove upalne procese koji su uglavnom veoma bolni i neprijatni.
Pojedina istraživanja pokazuju da oni koji koriste slušalice u uhu imaju 40 odsto više bakterija od osoba koje ih ne koriste.
Stručnjaci otkrivaju da slušalice mogu da budu štetne iz više razloga: same po sebi su nehigijenske, pa dugotrajan pritisak na kožu, koja je u tom predelu nežna i tanka, može da izazove upalne procese koji su uglavnom veoma bolni i neprijatni. Zato bi trebalo da ih očistite svake večeri.
Svaki zvuk koji čujete u tišini ili u svakodnevnom okruženju, koji ne dolazi spolja, već je produkt vašeg uha, i ima formu bubnjenja, šuštanja, zvonjenja pokazatelj je da vaš sluh trpi. Naravno ova simptomatologija može nastati i iz brojnih drugih razloga, a ne samo zbog slušalica, ali se u poslednje vreme lekaru javljaju mlađi pacijenti sa oštećenjem sluha koji je izazvan jakim zvukom iz slušalica. Ukoliko ne čujete sagovornika koji vam se obraća dok slušate neki sadržaj pomoću slušalica, možete smatrati da je zvuk preglasan i da ne prija vašem uhu.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem