SMRTONOSNI TRIO ČINE STRES NA POSLU, LOŠ SAN I VISOK KRVNI PRITISAK

28.05.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 477 | Autor: | 0

Proveren recept za kraći životni vek


Stres na poslu, loš san i visok krvni pritisak mogu biti recept za ranu smrt, objavili su nemački istraživači.
Tokom istraživanja koje je trajalo 18 godina, praćeno je zdravlje radnika sa visokim krvnim pritiskom. Pokazalo se da kod radnika koji su izjavili da imaju stresan posao i loše spavaju postoji tri puta veća verovatnoća da će umreti od srčanih bolesti u odnosu na one koji su dobro spavali i koji nisu imali probleme na poslu.

"Čak 50 posto odraslih ima visok krvni pritisak. To je glavni faktor rizika za srčani udar, moždani udar, zatajenje srca, bolesti bubrega i preranu kardiovaskularnu smrt. Brojne studije otkrile su povezanost povećanog stresa na poslu i kasnijeg rizika od kardiovaskularnih oboljenja. Poremećaji sna takođe su povezani s povećanim rizikom", objasnio je dr Greg Fonarou, profesor kardiologije.

Prema vodećem istraživaču dr Karl-Hajnc Ladvigu, ukoliko radite stresan posao, san vam pomaže da se oporavite. Loš san i stres na poslu često idu ruku pod ruku, a u kombinaciji sa hipertenzijom efekti su još pogubniji, prenosi Helt 24.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem