MOJ ŽIVOT SA OSTEOPOROZOM

11.06.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1183 | Autor: | 0

Nena B. iz Podgorice uz biljnu terapiju uspela da poveća gustinu koštane maseBiljna terapija pomogla Neni B. iz Podgorice da poveća gustinu koštane mase. Denziometrija potvrdila!

Ne znam tačno kada sam obolela od osteoporoze. U decembru 2016. godine doktorka mi je dala uput da ‘izmerim’ osteoporozu. Otišla sam da zakažem pregled. Međutim , trebalo je da se čeka malo duže nego što sam mislila. Uspaničila sam se tako da sam otišla privatno da uradim denzitometriju. Rezultat je ubrzo bio gotov. Imala sam osteoporozu, ukupno T score u svim analiziranim partijama u granicama osteoporoze zbirno - 2,94. Odmah su mi dali fosamaks, tablete kalcimonta i riblje ulje - priča Nena B. iz Podgorice i nastavlja:
- Ponudili su mi injekcije ‘Bonviva’ - odbila sam ih. Čula sam da nisu dobre za kosti i bile su veoma skupe. Moja dobra prijateljica dala mi je dobar savet: ‘Imaš knjigu travarke Marije Treben, nađi recept za osteoporozu, ispijaj čaj redovno i biće ti bolje.’ Ona je isto pila čaj od hajdučke trave sa semenom piskavice. I dan-danas ga pije (iako je prošlo nekoliko godina ). Nema ni osteopeniju. Poslušala sam je, jer je od poverenja..

Nena je ubrzo počela sa terapijom travarke Marije Treben i, kako kaže, isplatilo se.
Koristila je mleveno, ili u prah samleveno seme piskavice koje se uspešno primenjuje kod nestajanja koštane mase. Dve šolje čaja od hajdučke trave piju se dnevno četiri puta. U dve polovine šolje svaki put se doda pola male kašike mlevenog semena piskavice.
- Jednom mesečno primenjivala sam sedeću kupku od hajdučke trave: dvesta grama biljke potopi se u vodu i sedi se dvadeset minuta sa srcem izvan vode (ista voda, ugrejana, može da se upotrebi još dvaput). Osim toga, telo se svakoga dana maže esencijom hajdučke trave, koja se dobija na sledeći način: Flaša se do grlića napuni cvetom ubranim na suncu i prelije rakijom jačine 38-40 posto i deset dana drži na suncu.

Promenila sam ishranu. Na godinu dana izbacila sam gluten iz jelovnika, pa sam se opet vratila žitaricama. Svakodnevno sam praktikovala brzo hodanje od tri do deset km dnevno (ponekad i više od deset kilometara). Mnogo sam se bolje osećala. Redovno sam radila vežbe za osteoporozu - priča ova uporna Podgoričanka i nabraja sve promene koje je primenila da bi osteoporozu stavila pod kontrolu:
- Redovno sam pila sokove od voća i povrća (što više zelenih sokova - kelj, brokoli, spanać, kupus, blitva, salata). Svakih šest meseci redovno sam uzimala želatin. Koristila bih ga mesec dana (dva decilitra vode i čajna kašika želatina pomešaju se uveče, a piju se ujutru). Redovno uzimam po veliku kašiku mlevenog susama u čaši jogurta - uveče ga pomešam, ujutru popijem. Popila sam dve bočice zelene mlade pšenice u prahu. Običnu kafu zamenila sam filter-kafom iz aparata. Svako jutro uzimala sam veliku kašiku ribljeg ulja. Od slatkiša jela sam tri kocke crne čokolade.
Posle ove terapije, u decembru 2017. godine Nena je opet otišla na denzitometriju. Nalaz je bio T score u svim analiziranim partijama, u granicama osteopenije (zbirno - 1,64) što je, kaže, normalno za njene šezdeset i tri godine.
- Jednostavno je: Ako volimo sebe, bićemo zdravi - konstatuje Nena i zaključuje:
- Veoma sam uporna i verujem u sebe. Izabrala sam ovaj put do ozdravljenja i isplatilo se.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem