SANSEVERIJA UMESTO KLIMA-UREĐAJA

14.06.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 949 | Autor: | 0

Otkrijte koje biljke najbolje uklanjanju otrove iz vazduha i apsorbuju toplotuRetko ko ima veliki vrt gde može zasaditi različite vrste drveća, ali ako imate malu baštu ili terasu, ove biljke će vas spasiti od letnjih vrućina.
Postoji nekoliko vrsta biljaka koje su efikasne u uklanjanju štetnih otrova iz vazduha i apsorbovanju toplote. Ove biljke u lepim saksijama će takođe ulepšati vaš dom ili terasu.
Ako imate biljku jasmin na balkonu, osvežavajuća aroma će sigurno podići raspoloženje nakon napornog dana. Ima mnogo takvih biljaka koje imaju višestruke koristi i pored opojnog mirisa one mogu rashladiti vaš dom tokom leta.

Aloa vera
Ovo je definitivno jedna od najkorisnijih i osvežavajućih biljaka koje se mogu imati u stanu. Ona ne samo da održava unutrašnju temperaturu, već uklanja i štetne sastojke iz vazduha.

Areca palma
Ako ste u potrazi za najboljom sobnom biljkom, ovo bi trebalo da bude vaš pravi izbor. Ova biljka je prirodan osveživač koji održava vašu kuću hladnom dok istovremeno uklanja štetne elemente iz vazduha.

Sanseverija (sabljica)
Za razliku od drugih biljaka, sanseverija emituje kiseonik noću i drži temperaturu hladnijom nego obično. I ne samo to, ova biljka apsorbuje toksične elemente, kao što su azot oksid, benzen, toluen i samim tim pročišćava vazduh.

Fikus
Fikus čisti vazduh sobe i apsorbuje toplotu. Održavanje je prilično jednostavno, jer može da izdrži sunčevu svetlost i umerene količine vode. Uz održavanje temperature, smanjuje zagađenje vazduha.

Paprat
Paprat se smatra jednim od najboljih rešenja. Uz čišćenje i osvežavanje vazduha, kontroliše i toplotu u vašem domu.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem