KAKO DA DOBEDITE ZAVISNOST OD ŠEĆERA?

23.06.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1080 | Autor: | 0

Sedam jednostavnih saveta: postepeno odvikavanje lakše je uz cimet, ovsenu kašu i pozitivan stav


Jednostavni saveti: postepeno odvikavanje od šećera lakše je uz cimet, ovsenu kašu, vežbanje, pozitivan stav...
Svaka ozbiljna promena u ishrani treba da se odvija pod budnim nadzorom specijaliste i tek nakon što se polože neophodni testovi. Ako ste već prošli ovu fazu i planirate ozbiljno napustiti šećer ili smanjiti njegovu količinu u ishrani, imamo nekoliko korisnih saveta.

Uradite to polako. Postepeno se odvikavanje od loših navika, da bi mozak imao dovoljno vremena da se navikne. Razdvojite proces u male faze - i zadatak se više neće činiti nemogućim.

Dodajte cimet u hranu: pospite kašu, ispecite jabuke sa njim. Istraživanja pokazuju da oko 6 grama začina smanjuje nivo šećera u krvi nakon obroka. I još jedan trik: kada zaista želite slatko, samo pomirišite vanilu.

Jedite pre nego što osetite glad. Nažalost, možda nećete imati dobar apetit, ali primetićete da jedete manje porcije i da ste siti.

Vežbajte češće. Zavisnost od šećera ima psihološke korene. Pokušajte da je nadmudrite: poznato je da fizička aktivnost doprinosi proizvodnji endorfina, koji uspešno zamenjuju radost čokolade.

Spavajte više. Nedostatak sna ne samo da negativno utiče na sposobnost donošenja odluka, već i direktno utiče na žudnju za slatkišima.

Promenite svoj stav prema šećeru. Umesto da stalno kvarite raspoloženje i kažete: "Želim da jedem slatkiše, ali moram da smršam" - kažite: "Volim svoje telo i znam druge načine da ga zadovoljim, osim čokolade / kolačića / slatkiša".

Potrudite se da ispoštujete svoju odluku i da, recimo, svakog jutra ili u trenutku kada osetite potrebu za slatkišima, umesto kolačića, dodate med u ovsenu kašu.

Pomoću ovih saveta moći ćete prvo da smanjite, a zatim i isključite šećer iz ishrane.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem