MEDENA VODA NORMALIZUJE PROBAVU

26.06.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 598 | Autor: | 0

Pčelar Milomir Živković iz Zaječara savetuje kako da zdravstvene probleme sanirate uz pomoć pčelinjih proizvoda


Pčelar Milomir Živković iz Zaječara savetuje da uz pomoć medene vode sanirate stomačne tegobe, eliminišete viruse, bakterije i sve vrste parazita.
- Supena kašika meda rastopljena u čaši vode izuzetan je napitak koji pojačava imunitet, organizam potpuno apsorbuje lekovita svojstva meda i poboljšava rad digestivnog trakta, normalizuje probavu, ističe Milomir Živković.
Medenu vodu treba popiti ujutru na prazan stomak, kako bi se celo telo pročistilo na ćelijskom nivou. Medenom vodom može se umiti lice, što će kožu učiniti mekanom, baršunastom i nežnom.

Podno planine Tupižnice, na oko dvadesetak kilometara od Zaječara, nalazi se selo Lasovo koje je pravi raj za pčelarstvo. Za razvoj pčelarstva skoro svake godine Milomir Živković je nagrađivan najvišim priznanjima, među kojima su zlatne medalje za kvalitet meda i zahvalnice za inoviranje antivirozne podnjače.
- U pčelarstvo me je, kao dvadesetogodišnjaka, uveo deda po majci Vučko Stojanović, koji je bio poznat pčelar u našem kraju - priča Milosav i nastavlja: - Prošlo je više od pola veka kako gajim pčele, a otkako sam u penziji, potpuno sam im se posvetio. Moja porodica se bavi pčelarstvom od davnih vremena, o čemu postoje pisani dokazi iz 1933. godine u časopisu Pčelar.
- Imam sedamdeset i pet košnica u dva stacionirana pčelinjaka - jedan ispod Tupižnice, drugi podno Rtnja.

Milomir Živković sakuplja livadski med, med od lipe, kupine, facelije i evodije:
– Sadim medonosne facelije i evodije na dva hektara, kao i pitomi kesten i sekvoju. U pčelarstvu, kao i u poljoprivredi, sve zavisi od klimatskih uslova. Tako, ako je suša, onda ni livada nije dobra. Zato sejem faceliju pored reke, zalivam je i uvek sam siguran da će pčele imati dobru pašu. Med od facelije je svetložut, odličnog kvaliteta, prijatnog mirisa i ukusa i jako je lekovit. Najbolje se pokazao za kardiovaskularna i plućna obolenja, reguliše krvni pritisak, ublažava probleme sa sinusima, ojačava kosti i povoljno deluje na kožu. Polen facelije je bogat vitaminima, mineralima i enzimima, utiče na smanjenje holesterola i poboljšanje krvne slike. Zasadio sam - kaže Milomir - i stabla medonosne evodije koja je veoma bogata polenom i nektarom pa je poznata i pod imenom „pčelinje drvo”. Med dobijen od evodije ima specifičan ukus, intenzivne arome, i za razliku od drugih, ne kristališe se.

S. Bojović


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net