MESO PRŽIM NA JOGURTU, DA BI BILO MANJE MASNO

12.07.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 395 | Autor: | 0

Zoran Pajić, glumac, promenio je životne navike, posvetio se vežbanju i specifičnom načinu ishraneU nameri da stekne atletsku figuru i oslobodi se viška kilograma, glumac Zoran Pajić izumeo je efikasnu metodu za mršavljenje koja se sastoji od kombinovanja fizičkog vežbanja sa atipičnim načinom pripreme mesa.
- Pre dve godine ugojio sam se deset kilograma - otkriva Zoran, koga gledamo u seriji Istine i laži. - Krenuo sam na rigoroznu dijetu i došao na ideju da piletinu, koju inače obožavam, umesto na ulju pržim na jogurtu. Iznenadio sam se koliko je sve na kraju ispalo ukusno. Tako pripremljena piletina je sočna, a uz dodatak kuvanog povrća ili pirinča dobijam kompletan obrok. Od tada sve vrste mesa pržim na jogurtu kako bi jelo imalo što manje masti. Zvuči šašavo, ali stvarno sam smršao. Moram istaći da bih imao 120 kilograma da ne vežbam redovno. Čim pauziram sa treninzima, natalože mi se masne naslage.
U svet kulinarstva ozbiljno se upustio tek pošto se na jednoj audiciji pravio da ume da kuva.
- Na kastingu za kulinarski sitkom U sosu pitali su me znam li da kuvam, jer lik kojeg je trebalo da igram drži restoran i odlično se razume u gastronomiju. Odgovorio sam kako se dobro snalazim u kuhinji, iako su mi tadašnji kulinarski dometi bili isključivo kafa i viršle. Kada su mi potvrdili da sam dobio ulogu, imao sam dve nedelje do početka snimanja da naučim osnove kulinarstva. Sećam se da sam tih petnaest dana pravio haos u kuhinji.
Vremena je bilo malo, a gradivo je bilo obimno.
- Nije bilo jednostavno. Svaki pokušaj pravljenja nekog komplikovanog jela završio bi se pehom. Dešavalo mi se da budem toliko trapav da i ono što dobro načinim, završi na podu. Na snimanju sam, međutim, saznao da zapravo ne moram da kuvam jer su za to angažovani stručnjaci. Ali nije mi bilo žao što sam se potrudio da nešto naučim, i to skromno znanje sam tokom snimanja nadgradio savetima vrsnih gastronoma. Sada ređe pripremam hranu, jer ne stižem, ali smatram da bi svaki muškarac trebalo da zna da napravi bar jedno jelo i njime povremeno obraduje sebe, ali i neku dragu osobu. Od prijatelja uvek dobijam komplimente za piletinu s povrćem i junetinu s bademom.
Njegova definicija apsolutnog užitka je jednostavna: da gricka nešto ukusno dok zavaljen u fotelju ili trosed gleda dobar film.
- Najslađe mi je da prstima jedem pečenje i picu. Retko kada obedujem za trpezarijskim stolom, uglavom to činim dok sedim na trosedu i gledam televiziju. Kada nemam ništa spremljeno, iskreno sam zahvalan onom ko je izmislio blender. U njemu svašta mutim i stvarno mi mnogo pomaže da napravim nešto na brzaka. Kod kuće moram da imam i aparat za kafu, jer bez nje, čini mi se, ne bih mogao da živim.
Kako teško kontroliše apetit, ponekad jede do prežderavanja.
- Moj problem je što, kada završim sa svojom porcijom, jedva čekam da pređem na ostatke drugih. Kada sam solo, ne jedem mnogo, ali kada sam u društvu, umem i te kako da preteram. Svaki put kada su sarme u ponudi, ne znam da stanem, isto kao kada je serviran i švedski sto. Sve moram da probam. U gostima kod ljudi koje ne poznajem najbolje, snebivam se i uzmem mnogo manje hrane nego što bih zaista mogao da pojedem, što je dobro za moj stomak, ali je i velika muka za moje gladne oči.


Foto: Fejsbuk

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 9h-18h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net