GRAD U INDIJI DAJE OBROK U ZAMENU ZA PLASTIKU

22.08.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 217 | Autor: | 0

Kilogram plastike vredi koliko i kari sa pirinčem, za 500 grama može se pojesti krofna

U Indiji problem gladi rešavaće se istovremeno sa problemom reciklaže: obrok se može platiti plastičnim otpadom.

Više od polovine indijskog stanovništva (otprilike 700 miliona) živi u siromaštvu. Sa druge strane Indija ima i problem s plastičnim otpadom. Može li osiguravanje besplatnih obroka u zamenu za plastični otpad rešiti dva goruća problema? Čini se da može. Jedan restoran u gradu Ambikapur pretvoriće se u tzv restoran za smeće.
Ponuda restorana biće specifična, obrok će se dobijati u zamenu za 1 kg, a za doručak je dovoljno 500 g plastike.
Na primer, kilogram plastike, koji se obično sakupi za nekoliko sati, može se zameniti za kari sa pirinčem i sočivom. Za polovinu te težine kupci mogu dobiti krofne ili punjenje pljeskavice.
Prikupljeno smeće tada se šalje u postrojenja za reciklažu. Iseckana plastika nanosi se na puteve kako bi bili otporniji na visoke temperature. U Indiji postoji više od 34.000 km plastičnih puteva, uglavnom u ruralnim područjima. Premijer zemlje ambiciozno je najavio da je planirano da se do 2022. ukloni sva plastika za jednokratnu upotrebu.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem