AFRODIZIJACI: IZABERITE KAZANOVINE, AFRODITINE, PERSIJSKE ILI ASTEČKE...

29.08.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 889 | Autor: | 0

Za bolji libido jedite ostrige, avokado, bademi, čokolada... Ali da li znate šte bi trebalo da jedete ako želite da izbegnete akciju u krevetu?


Za bolji libido jedite ostrige, avokado, bademi, čokolada, rog od nosoroga... Ali da li znate šte bi trebalo da jedete ako želite da izbegnete akciju u krevetu?
Svi znamo da su ostrige, avokado, bademi, čokolada, nar i med vekovima smatrani odličnim afrodizijacima. Ono što je manje poznato je istorija tih namirnica, koja objašnjava kako su one uopšte postale alat koji podstiče strastvenost.

Ostrige
Poznatom ljubavniku Kazanovi svaki dan je navodno započinjao sa 50 ostriga kako bi ga pripremile za naporna poslepodneva. Ostrige su bile nezaobilazne i na jednako poznatim rimskim orgijama, a rimski lekari su ih čak navodili kao lek za impotenciju. Deo razloga za njihovu povezanost s ljubavlju je njihov izgled, ali i reproduktivni ciklus. Ostrige ispuštaju mnoštvo reprodukcijskog materijala direktno u more, što im omogućava spoljašnju oplodnju. Ali i pre nego što se znalo kako se razmnožavaju, one su bile usko povezane s Afroditom, boginjom ljubavi i požude. Sve školjke su za nju bile svete životinje, a govorilo se da je rođena u školjci i da je biser njen sveti kamen.

Avokado
Avokado je bio omiljeno voće Luja XIV. Ovo voće visi na stablima u paru, a tako neodoljivo podseća na određeni deo tela i zato su ga Asteci zvali „ahuacatl“, što je ujedno značilo i “testis”. Kada su Španci otkrili njihovu kulturu, avokado je već imao dobru reputaciju kao jedan od plodova ljubavi. Na tržištu se nalazi pod novim imenom radi lakšeg izgovora ali i da bi se izbegle neprijatne konotacije. Ipak, status afrodizijaka ostao je nepromenjen.

Bademi
Uverenje da su bademi afrodizijak datira još od antičke Grčke. Grčki parovi su blagoslovljeni bademima kako bi se osigurala plodna veza, a verovalo se da će devojka da sanja svog budućeg muža ako stavi badem pod jastuk. U Maroku se badem koristi se za „prenos“ sreće mladenaca budućim generacijama.

Nar
Datira još iz doba Afrodite, boginje po kojoj je afrodizijak dobio ime. Prema grčkoj legendi, upravo je Afrodita zasadila nar na ostrvu Kitira. Otvaranje nara otkriva mnoštvo semena, a crvena boja je povezana s krvlju devica – a ona opet s konzumacijom braka.

Žabe
Svima je poznato da hemikalije koje izlučuju krastače izazivaju halucinacije, a neka tumačenja kažu da imaju i afrodizijska svojstva. Tradicionalna kineska medicina od njihovih toksina proizvodi lek koji smanjuje otoke, ali stimuliše telo na način da produžava trajanje seksa. Ali, kada je nepravilno pripremljen – postaje smrtonosan.

Čokolada
Neka istraživanja sugerišu da je količina materija u čokoladi zbog koje bi se osećali dobro toliko male, da to ustvari "ne pije" vodu. Ipak, činjenica je da je čokolada na vrhu svakog popisa afrodizijaka.

Med i medovača
Medovača je alkoholno piće od meda za koje se dugo mislilo da povećava libido. Potiče iz drevne Persije, kada su parovi provodili 30 dana nakon venčanja pijući medovaču svake večeri. Zvali su ga “mesec meda”, a kasnije je preimenovan u medeni mesec. Novija tumačenja kažu da nas med čini sklonim zaljubljivanju jer sadrži značajne količine vitamina B, proteina i oksida koji pomažu reproduktivnom sistemu.

Beli luk
Možda vam se beli luk zbog jakog mirisa i ne čini kao idealan izbor, ali njegova istorija kao afrodizijaka je jako duga. U Talmudu piše da beli luk treba jesti petkom, jer je petak tradicionalno dan u kojem se ispunjavaju bračne dužnosti u krevetu. Beli luk ima nekoliko svojstava koji pomažu u seksualnim odnosima. Daje topli osećaj celom telu, potiskuje glad, i ubija parazite u telu.

Salata – anti-afrodizijak
Ako želite uspešnu noć u krevetu – držite usta podalje od salate. U drevnoj Grčkoj kada bi supruga mužu poslužila salatu, bio bi to jasan znak – večeras ništa od akcije. Postoje razne priče iz grčke mitologije vezane uz salatu, ali sve se svode na jedno – ili salata, ili seks!


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem