ŠTA JESTI U SEZONI ALERGIJA?

06.09.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 565 | Autor: | 0

Pored uzimanja antihistaminika, lekari savetuju i promenu ishrane, uzmite kurkumu, tunu, pergu, luk i ananas


U sezoni alergija, pored uzimanja antihistaminika, lekari savetuju i promenu ishrane, uzmite kurkumu, tunu, pergu, luk i ananas.
Krajem leta se može pogoršati alergija na polen, posebno na polen ambrozije.
Kao prevenciju, lekari savetuju upotrebu ne samo antihistaminika, već i promenu ishrane.

Kurkuma
Kurkumin ima deluje protiv upala.Lako se svakodnevno dodaje u gotovo bilo koji recept. Bolje apsorbuje u kombinaciji sa crnim biberom, pa isprobajte nove kombinacije kada pripremate jela.

Tuna
Masna riba poput tune bogata je omega-3 kiselinama, što je vrlo važna prednost u borbi protiv alergija. Omogućuju vam da smanjite stepen upale. Ako uzmete najmanje dve porcije tune nedeljno, stepen alergijske reakcije praktično će se smanjiti.

Ananas
Ananas je izvor enzima bromelaina koji može smanjiti nazalni edem i alergijske reakcije poput astme. Ako ne možete naći svež, konzervirani ananas je takođe pogodan, ali možete ga dodati u bocu sa vodom, koktele i salate.

Luk
Dodajte ga u jelo barem na kratko vreme da biste se nosili lakše sa alergijama. Sadrži kvercetin - flavanoid koji sadrži antioksidante koji deluju kao prirodni antihistamin. Blokira proizvodnju jedinjenja koja pokreću alergijske reakcije tela.

Fermentisani proizvodi
Proteklih nekoliko godina pojavile su se studije koje pokazuju snažnu vezu između crevne flore i imunološkog sistema. Što više hrane probavite, veća je verovatnoća da će se upala smanjiti. Možete početi da dodajete fermentisane proizvode u omiljena jela.

Perga
Mešavina enzima, nektara, meda, polena i voska često se prodaje kao lek protiv alergije. Prema istraživačima, pčelinji hleb ima protivupalna i antimikrobna dejstva. Važno je da se ovaj proizvod proizvodi u vašem kraju i da sadrži isti polen na koji ste alergični. Da biste ga dodali svojoj ishrani, možete ga polako dodavati jogurtu ili žitaricama.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem