RUSKI RECEPT IZ 1968: ALOA I MED SA SAĆEM

15.09.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 5620 | Autor: | 1

Aleksandar Marković iz Crne Trave kod Leskovca od ranog detinjstva zavoleo je bilje i prirodu


Aleksandar Marković iz Crne Trave kod Leskovca od ranog detinjstva zavoleo je bilje i prirodu. U ranoj mladosti počeo je da izučava svaku ponaosob, skupljao recepte od mnogih naših i ruskih travara. Želja da pomogne svakom rasla je u Aleksandru sa spoznajom koliko bolest može da namuči čoveka.
- Pre više od decenije, na porodičnom imanju u Crnoj Travi pronašao sam retku lekovitu biljku prečicu. Otkrio sam koliko su čudesne njene spore (prah koji biljka ispušta kad sazri) i da za deset dana može da izleči giht i zaceli otvorene rane. Ovom biljkom pomogao sam baki u Beogradu, koja je nepokretna zadobila dekubitus. Sa sporama od prečice sanirali smo joj rane za tri dana - kaže Marković.

Aleksandar Marković iz Crne Trave

Aleksandar Marković iz Crne Trave

Ovaj plemeniti mladić pomogao je i monahu na Hilandaru, a njegov blagoslov mu je, kaže, bio najveći dar.
O biljkama je učio iz naših i ruskih knjiga, a od travara sakupljao riznicu bogatstva. Prošle godine njegova tetka Biljana naglo se razbolela. Otkriven joj je kancer pa lekari nisu mogli da lociraju organ koji je prvo zahvaćen. Munjevito je metastazirao na jetri i plućima, a Biljana je u to vreme išla na zračenje i pila "apoteku" lekova. Ali, kaže naš sagovornik, kao da je kopnila svaki dan.

Nosio život u rukama
- Kada mi je majka Stojanka saopštila da je njena sestra neizlečivo bolesna, pomislio sam da ću moći da joj pomognem. Počeo sam da tragam za novim lekovima iz prirode. Otišao sam u Sićevačku klisuru i tamo ubrao list hajdučice, za koju sam čuo da je odlična da se iscedi i pije kada je kancer u pitanju. Išao sam dalje preko Homolja, Stare planine, Rtnja do sela Gredetin blizu Ribarske banje. U dvorištu prijatelja kome sam pričao o tetki i mom putu da nađem spas za njen život bila je i jedna baka. Slušala je i ćutala. Onda je ustala i rekla da pođem do njene kuće da mi da lek. Starica Javorka Todorović pružila mi je recept iz Moskve, za koji je tvrdila da leči rak sto posto - priča Aleksandar. "Sinko" napravi kako piše na ovom papiru. Dobila sam ga od strica koji je dobro poznavao biljke i mnoge je izlečio" - tvrdila je baka našem sagovorniku.
Sa ogromnom nadom Aleksandar je, kaže, jurio kući. Kao da je držao život u rukama. Nažalost, smrt je bila brža. Njegova tetka je otišla mesec dana po saznanju dijagnoze. Odlučan da pomogne drugim ljudima, rešio je da lek za rak napravi sam. Aloju je ranije posadio i skoro da je stasala za upotrebu, a ostale sastojke već ima.
Iskustvo bolesnice koja se pre šezdeset godina izlečila u Moskvi podelio je sa nama. Ovaj recept zaveden je pod brojem 16/68 u Okružnom privrednom sudu u Beogradu 6.2.1968. godine u prevodu stalnog sudskog tumača. Prenosimo ga u celosti:

"Neizlečiva" se vratila zdrava
Onkološki institut u Moskvi - profesor Savinski direktor Instituta prepričava:
- Bolesnica Marija Sudeleva bila je lečena na ovom Institutu do jula ove 1958. g od raka na materici u stanju raspadanja tkiva izazvanog gangrenom. Puštena je kući kao neizlečiva.
U oktobru je došla u Moskvu u ovaj Institut na konsultaciju. Prilikom pregleda pokazalo se da je dobila u težini 22 kilograma i da je zdrava. Lečena je kod kuće na sledeći način:
- 300 g sveće aloje (kaktus kečiga) listova samleti na mašini za meso. Biljka po mogućnosti da bude stara 1-5 godina, što je starija to je bolje. Biljku pre upotrebe ne treba zalivati 5 dana
- 700 g garantovanog čistog vina (crvenog)
- 500 g frankove cigure - (cikorija)
- 400 g svežeg prolećnog meda sa saćem. Saće samleti.
Sve se to pomeša, stavi u tamnu bocu i ostavi da odstoji na hladnom i mračnom mestu. Dobro se zatvori. Posle pet dana upotrebljava se na sledeći način: tečnost se procedi kroz krpu, krpa se steže da sve bude dobro proceđeno. Procedi se količina koja je potrebna za nedelju dana, a ostalo i dalje stoji na hladnom mestu.
Prvih pet dana uzima se tri puta dnevno na dva sata pre jela po jedna kašičica. Zatim sledećih dana tri puta dnevno jelovnu kašiku na jedan sat pre jela. Vreme lečenja traje tri nedelje. Međutim, bolje je da se ovaj lek upotrebljava dva meseca neprekidno. Leči tuberkolozu pluća, čir u stomaku, trajne glavobolje, bolesti creva, zapaljenje krvnih sudova, srce, povećani pritisak, astmu, bubrege, kostobolje, otoke, sve unutrašnje zapaljive procese i zastarele bolesti koje traju godinama."

Komentari (1)

Aleksandar
Prava prirodna Aloja vera je samo ona Aloja vera koja je posle prerade u boci zadržala prvobitna prirodna svojstva u neizmenjenom obliku i sastavu. Samo takva Aloja vera poseduje terapeutsko dejstvo i pozitivno utiče na ukupno zdravstveno stanje, a da pri tome nije dodavana voda,hemija, konzervansi.
+0 -0

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem