NAVIKE ZA ZDRAVA LEĐA

06.10.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 721 | Autor: | 0

Sedenje i spavanje koje čuva kičmu i ublažava bol

O kičmi i njenom najboljem položaju treba voditi računa tokom celog dana i čitave noći. Kad leđa počnu da bole, pre svake terapije, proverite da li imate zdrave navike.

1. Izaberite dobru stolicu
Najvažnije je to, naravno, za stolicu na poslu - morate imati dobar oslonac za kičmu, a idealna stolica treba da ima i naslone za ruke.
Biće vam lakše i ako stolica ima podesiv naslon, kao i točkiće.
Podesite sve što možete tako da tokom rada ne morate mnogo da izvijate leđa kad pravite najčešće pokrete.

2. Dok vozite, mislite i na leđa
Ne naginjite se napred, već se oslonite na sedište.
Ako je potrebno, zamotajte peškir ili malo ćebe u rolnu pa postavite iza leđa da bi kičma bila oslonjena. Setite se da, s vremena na vreme, promenite položaj i težišni oslonac.
U toku dužih vožnji, pravite pauze i istežite se. Ako osećate da vam smetaju vibracije tokom vožnje, nabavite jastuče od pene koje će ih delom apsorbovati i ublažiti neprijatnost.

3. Spavanje
Važno je da izaberete dušek dovoljno elastičan kao podloga za kičmu, kao i jastuk koji vam drži glavu u nivou kičme - ne treba da bude podignut u odnosu na nju. Najbolje je ako možete da spavate na strani, savijenih kolena koje treba da blago privučete prema grudima. Kod bola u krstima možete staviti jastuk između kolena.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem