KINESKA VEŽBA ZA PODMLAĐIVANJE: JIN JI DU LI

19.10.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 650 | Autor: | 0

Mala vežba kojom možete podmladiti organizam, a istovremeno može biti i početni korak u učenju borilačkih veština


Jednostavna ali efikasna vežba koja potiče iz Kine, JIN JI DU LI može imati veoma pozitivan uticaj na sledećih nekoliko decenija vašeg života.
Kao i drugi pojmovi iz kineskog jezika i ovaj ima slikovito značenje: „Zlatni petao stoji na jednoj nozi!“ Mnoge borilačke veštine koriste ovaj stav za frontalni i bočni napad. Mi nećemo napadati nego ćemo pokušati da ostanemo mirni i uspravni, za naše dobro.
Možda će mnogima ova vežba biti teška jer je potrebno uraditi je zatvorenih očiju što će za one iznad četrdesete biti „zvono za uzbunu“. Jer, ako ste u četrdesetim, a ne možete zatvorenih očiju da održite ravnotežu duže od 10 sekindi, to znači da imate telo šezdesetogodišnjaka. Gubljenje ravnoteže govori da je narušena energetska povezanost izmedju naših unutrašnjih organa i da je naša biološka starost veća od hronološke. JIN JI DU LI jača ovu energetsku povezanost i usporava starenje.
Samo treba odvojiti 2 minuta dnevno!

U stojećem stavu, spojenih stopala, ispravljenih ledja i malo istegnutog vrata, udahnite i izdahnite 2-3 puta i onda podignite jednu nogu.
Jedino je ispravno raditi zatvorenih očiju! Ne morate dići nogu visoko i nemojte se odmah obeshrabriti ako začas izgubite ravnotežu. Krenite onoliko koliko možete pa ćete vremenom postati sigurni. Možete čak stati uza zid, tek sigurnosti radi.
Od 5 sekundi, redovnim vežbanjem stižete do ukupno 2 minuta na dan (po minut za svaku nogu), uključivši i početničko posrtanje i gubljenje ranoteže.

U čemu je korist JIN JI DU LI vežbe?
• Sprečava demenciju i pomaže kod mnogih bolesti kao što su hipertenzija, šećerna bolest, oboljenja vrata i kičme.
• Što duže budete mogli da stojite, primetićete da se poboljšava kvalitet spavanja, memorija i jasnost razmišljanja.
• Ravnoteža u ovom stavu prenosi se i na unutrašnje organe, regeneriše telo i um, shodno biološkoj starosti.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem