LIČNA PRIČA: I ZA KRONOVU BOLEST POSTOJI LEKOVITA TRAVKA

09.11.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1372 | Autor: | 0

Slobodan Brkić iz Rogatice promenio ishranu i pobedio teške simptome


Slobodan Brkić iz Rogatice primer je čoveka koji je samoodricanjem, upornošću, okretanjem prirodi i njenim zakonitostima pobedio nepobedivu Kronovu bolest, koja napada digestivan trakt, dovodi organizam do totalne iscrpljenosti i pada imuniteta.
- Ova bolest, koja napada celi digestivni trakt, dijagnostikovana mi je u maju 2015. godine i od tada počinje moja borba za život. Uzročnik bolesti je još nepoznat, a zbog stalnog iscrpljivanja organizma i pada imuniteta ishod može biti koban.
Prvi simptomi bili su naglo mršavljenje, neuredna stolica, pojava kandide, bakterija, hemoroidi. Otišao sam kod lekara u Foču. Da bi potvrdio dijagnozu Kronove bolesti, poslao je isečak u Banja Luku. Doktori su mi, pored standardne terapije lekovima, predložili i biološku terapiju za koju bih morao da izdvojim 10.000 evra, koje jednostavno nisam imao. Ali su i istakli da ta terapija ne garantuje stopostotno izlečenje - priča Brkić.

Kronova bolest je takva, potvrđuje naš sagovornik, da unosi nervozu i neizvesnost u pacijenta, što se prenosi i na porodicu i okolinu, i čovek ,pada s nogu,.
- Prvi osećaj kada saznate da bolujete od teške bolesti može se opisati kao strah i nemoć. Panika kasnije obuzima i celu porodicu, čiji se životi iz korena menjaju - kaže Brkić i nastavlja:
- Za početak odbio sam biološku terapiju, zbog neizvesnog ishoda i zbog toga što ni u snu nisam mogao da prikupim toliko novca. Okrenuo sam se narodnoj medicini. Odrekao sam se većine propisanih lekova i uz neke čajeve i druge preparate od trava izmenio sam ishranu. Koristio sam tinkture pelina, crnog oraha i karanfilića, zeolit, seme bundeve... Odrekao sam se kuvanog, prženog i sušenog mesa, previse začinjene i ljute hrane i svega što je masno i termički obrađeno - priča Brkić.

Vremenom je napustio i drugu hranu životinjskog porekla i prešao na sirovo voće, povrće i žitarice.
- Najviše sam konzumirao žitarice, povrće, voće, orašaste plodove i bundevu, i shvatio sam da sam na dobrom putu da konačno ozdravim - rekao je Brkić.
Uz takvu ishranu, i ubeđen da nije sve izgubljeno, pojavio se problem kako zaustaviti mršavljenje, jer je sa 80 kilograma spao na 58.
- Posle dve godine takve ishrane, osećao sam se potpuno zdravo. Tada sam u svoj jelovnik uveo oko 30% kuvane hrane. Vrlo retko uzmem sir i domaće kiselo mleko, a meso isključivo na ponekoj proslavi. Nadam se da je za mene Kronova bolest samo ružna prošlost i da sam je za sva vremena pobedio - kaže Brkić.
Dodaje da je zahvaljujući ovoj ishrani pun energije i da je sa 58 kilograma opet stigo do 80, uz svakodnevne, pa čak i fizički teške poslove.
- Pre izvesnog vremena operisao sam Ahilovu tetivu i svi nalazi bili su uredni. Čak mi je i rana zarasla brže nego inače. Ja sam primer da nema neizlečive bolesti i da svaka bolest ima svoju lekovitu travku. Samo treba biti uporan i naći je.

Foto: Fejbuk

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem