NAJGORA MESTA ZA KUĆNO BILJE

18.11.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 640 | Autor: | 0

Tokom hladnih dana najbolje je da grupišete biljke i približite ih prozorima okrenutim jugu i zapadu


Postoje dva mesta u stanu koja biljkama zimi najmanje odgovaraju, a to su hladni prozori kroz koje ulazi vazduh i mesta iznad ili pored radijatora ili nekog drugog izvora toplote.
Zato, pre nego što biljku stavite na prozorsku dasku, proverite da li su prozori hermetički zatvoreni, a važno je paziti i da listovi biljaka ne dodiruju hladno staklo. Radijatori isušuju vazduh i izvlače vlagu iz kućnih biljaka pa je bolje ne držati ih blizu izvora toplote. Ako vidite da lišće vene i prima smeđe nijanse, premestite biljku dalje od izvora toplote ili je češće prskajte vodom.

Dobra ideja je grupisati biljke jer se tako bolje održava dobar nivo vlage oko njih.

Sunčevo svetlo je oskudno u ovo doba godine, ali biljkama je ono i dalje potrebno. Zato je bolje držati ih bliže prozorima koji su okrenuti prema jugu ili zapadu jer je na njima najviše direktnog sunčevog svetla. Takođe, poželjno je povremeno okretati saksije tako da biljka dobija dovoljno svetla sa svih strana.

Kućne biljke tokom zime rastu sporije pa im je potrebno manje vode. Ukoliko ih zalivate preterano, biće podložnije bolestima.
Nagomilana prašina na lišću kućnih biljaka otežava psorpciju dovoljne količine svetlosti u ionako kratkim zimskim danima. Redovno uklanjajte prašinu sa listova - prebrišite ih svakih nekoliko nedelja vlažnom krpom.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem