STAROGRČKI METOD PROTIV DEPRESIJE

01.12.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 750 | Autor: | 0

Pitagorejski životni stil uključuje razvoj zdravih navika, pravilnu ishranu, redovne vežbe i razvoj sopstvenog uma

Drevni grčki metod lečenja depresije i anksiodnosti zasnovan je na pitagorejskom načinu života. Ovaj životni stil uključuje razvoj zdravih navika, pravilnu ishranu, redovne vežbe i razvoj sopstvenog uma.

Stari Grci su verovali da je neophodno da se svaki dan brinete o svom telu i umu.

Evo kako su Grci lečili depresiju:
Ishrana
Uvesti u ishranu namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama: orahe, maslinovo ulje, lososa, čia semenke, semenke lana.
Nedavna istraživanja potvrdila su da ove masne kiseline deluju neuroprotektivno.
Vežbanje
Drevni Grci su vežbali um, ali i telo. Jedno od drugog nisu razdvajali. Oni su praktikovali vežbanje u prirodi, ali i aktivan način života.
Sunčeva svetlost
Ovo je jedan od glavnih elemenata antičke grčke medicine za depresiju. Ako pažljivo razmislite, shvatićete da retko izlazimo na sunce. Sedimo na svojim radnim mestima, pod veštačkim osvetljenjem i okruženi smo elektronskim uređajima. Ukoliko niste u mogućnosti da boravite na suncu, uzimajte vitamin D u kapima.
Opuštanje
Stari Grci su shvatili da je zadovoljstvo = opuštanje! Provodite više vremena radeći ono što vas tera da zaboravite na brige. Dozvolite sebi da budete slobodni, srećni i kreativni.
Druženje
To je veština proučavanja, usvajanja, raspravljanja i "pretresanja" najrazličitijihi ideja, kao i pronalaženja smisla života. Veoma je bitno da se družite sa ljudima koji vam prijaju psihički. Da razgovarate sa onima koji nemaju isto mišljenje kako vi, kako biste se psihički aktivirali. Ljudi iz različitih društvenih krugova mogu da vam postave nove izazove i tako vas otrgnu iz svakodnevice.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem