15 LOŠIH NAVIKA ZBOG KOJIH SE MOŽETE RAZBOLETI

16.12.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 563 | Autor: | 0

Ako je krpa prljava, a ni usisavač ne čistite, verovatno ćete imati puno zdravstvenih problema

Ako je krpa prljava, a ni usisavač ne čistite, verovatno ćete imati puno zdravstvenih problema.
15 loših navika zbog kojih se možete razboleti:
1. Nagomilavate papire
Nagomilavate račune, časopise, dečije školske zadatke... Jednom nedeljno razvrstajte sve papire i bacite nepotrebno. Ostavite samo važne papire poput dokaza za usplatu poreza i sl.

2. Ostavljate vlažne peškire na gomili
Ako ih odmah raširite i stavite da se suše, sprečićete pojavu plesni u kupatilu.

3. Koristite previše proizvoda za čišćenje
Upotreba previše sredstva za čišćenje ili deterdženta za pranje rublja može naneti više štete nego koristi. Ako se višak tih sredstava ne ispere dobro, ostaci postaju magnet od prljavštinu.

4. Čistite s ’prljavim alatimaAko je krpa prljava, a ni usisavač ne čistite, verovatno ćete imati puno zdravstvenih problema
Ako mašina za pranje veša ima miris zbog ostataka deterdženta, odeća će zaudarati. Ako je vrećica usisavača puna, nećete moći dobro da usisate svu prašinu. Prljava krpa za pod samo će raširiti prljavštinu i bakterije.

5. Upotrebljavate jednu maramicu za celo kupatilo
Maramice za jednokratnu upotrebu izvrsne su za brzo brisanje lavaboa. Ali jedna maramica ne sadrži dovoljno dezinfekcionog sredstva za čišćenje celog kupatila. Dok dođete do WC-a, dezinfeckiona svojstva su nestala.

6. Ostavljate prljavo posuđe u sudoperi
Koliko vam vremena treba da stavite par tanjira u mašinu za pranje sudova ili ih sami operete? Kako sudopera ne bi postala rasadnik bakterija, naučite sve ukućane da posuđe stave u mašinu ili ga odmah operu.

7. Hodate u cipelama po kući
Ako svaki put skinete cipele, nećete morati da usisavate stan svaki dan. Stavite klupicu ili stolicu blizu ulaznih vrata kako biste se prisilili da obuću skinete svaki put kad uđete u kuću.

8. Pogrešno skladištite proizvode za čišćenje
Sva sredstva za čišćenje možete staviti u malu plastičnu korpu i držati ih na polici ili ispod lavaboa. Neka uvek stoje na tom mestu.

9. Skladištenje ostataka u frižideru
Ako znate da ostatke od obroka niko neće pojesti, hranu odmah bacite.

10. Ostavljate nenamešten krevet

Čak i ako je ostatak spavaće sobe uredan i čist, nenamešten krevet ostavlja utisak neurednosti.

11. Ne čitate uputstva
Većina sredstava za pranje ne deluje odmah i treba im malo vremena da sastojci razgrade prljavštinu. Čitajte uputstvo kako biste izbegli još 30 minuta dodatnog posla.

12. Koristite agresivna sredstava za čišćenje
Koristeći ova sredstva, ne samo da možete napraviti štetu već u opasnost možete dovesti zdravlje ukućana i kućnih ljubimaca. Tako, na primer, izbeljivač je dobro sredstvo za dezinfekciju, ali nije dobro sredstvo za uklanjanje prljavštine, a njegove pare mogu biti otrovne.

13. Prašinu brišete na kraju
Uštedite sebi vreme brišući prašinu pre usisavanja. Sobu treba očistiti odozgo tako da prašina sleti na pod. Za skupljanje uvek koristite čistu krpu jer ćete u protivnom prašinu samo razneti na drugo mesto.

14. Ne završavate čišćenje
Ako imate samo 15 minuta za čišćenje, počnite s uklanjanjem nereda i stavljanjem predmeta na njihovo pravo mesto. Ne počinjite ono što ne možete da završite.

15. Ne čistite redovno
Odlaganje čišćenje i čekanje nije pametna ideja. Bolje je da sa ukućanima podelite svakodnevne poslove čišćenja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem