KETO DIJETA SADA JE NAJGORI IZBOR ZA MRŠAVLJENJE

23.01.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 597 | Autor: | 0

Iako je poslednjih godina proglašavana najboljom, neslavnu titulu najgore dijete za 2020. godinu ponela je KETO dijeta

Iako je poslednjih godina proglašavana najboljom, neslavnu titulu najgore dijete za 2020. godinu ponela je KETO dijeta.

Iako je ova dijeta najpopularnija, kako među poznatima tako i među "običnim" ljudima, eksperti kažu da tokom primene ovog načina ishrane moramo da budemo jako oprezni.
KETO dijeta se bazira na gotovo potpuno izbačenim ugljenim hidratima iz ishrane (dozvoljeno je samo 50 g dnevno) kako bi telo bilo dovedeno u takozvano stanje ketoze.
Bez ugljenih hidrata telo će sagorevati masti kako bi proizvodilo energiju.
Ipak, dijetetičar Robi Klark kaže da restrikcija određene grupe hrane može da dovede do deficita nutrijenata i tako poveća rizik od zdravstvenih problema.
- Jako je važno da jedete raznovrsnu hranu i da napravite savršen balans. Ne izbacujte nijednu grupu namirnica iz ishrane kako ne biste narušili svoje zdravlje.
US News & World Report je KETO dijetu stavio na prvo mesto najgorih dijeta za 2020. godinu, jer može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, problemi sa srcem, promene u ponašanju i drastičan gubitak kilograma.
- Ovo nije dijeta koju biste smeli da držite na duge staze, upozorio je dijetetičar.
Kada je reč o najboljoj dijeti na prvom mestu našla se mediteranska dijeta koja daje odlične rezultate gubljenja kilograma, ali ima i zdravstvene prednosti.
KETO dijeta je najpopularnija u svetu samo zato što daje brze rezultate mršavljenja, baš kao i Atkinsonova dijeta.
Jedna od zagovornica keto dijete je latino diva Dženifer Lopez koja je sa svojim verenikom sprovodila ovaj način ishrane 10 dana i priznala da je jedva izdržala.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem