INDIJSKI ORAH: STOP ZA KAMEN U ŽUČI, LOŠ HOLESTEROL I TEGOBE SA SRCEM

22.03.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 2798 | Autor: | 0

Najzdravija grickalica na svetu dostupna je tokom cele godine. Odličan izbor za naše zdravlje ako se konzumira na pravi način

Najzdravija grickalica na svetu dostupna je tokom cele godine. Odličan izbor za naše zdravlje ako se konzumira na pravi način.
Kada utvrdite dnevnu dozu, regulisaćete „dobar” i „loš” holesterol u krvi. Samim tim, ovaj oraščič postaje odlična prevencija kod srčanih tegoba, ateroskleroze i drugog.
Doziranje je umereno - do desetak orašćiča dnevno, ili jedna puna šaka. Ako ste svakodnevno fizički aktivni, vozite bicikl i redovno šetate, ne treba previše da se brinete i ako ih jedete više. Ipak, u umerenosti je ključ kako u jelu tako i u svemu drugom.
Indijski oraščić sadrži visoke količine magnezijuma u samo sto grama. To nam je veoma značajno jer magnezijum ima važnu ulogu u regulaciji metabolizma, naročito za kosti, mišiće i kod zgrušavanja krvi. Redovnim unosom magnezijuma, zaštitićete organizam od brojnih bolesti i komplikacija, kao što su: visok pritisak, glavobolje, hroničan umor i grčevi u nogama i mišićima.

Za zdravlje srca i prevenciju dijabetesa
Indijski orah je odličan izbor za prevenciju kardiovaskularnih bolesti jer sadrži veliki broj nezasićenih masnih kiselina. Najveću zaslugu svakako ima oleinska kiselina, koja je prisutna čak 75% u pomenutim nezaćenim mastima. Oleinskom kiselinom obiluje i maslinovo ulje, koje se isto tako preporučuje srčanim bolesnicima. Ista kiselina je odlična u prevenciji šećerne bolesti, te se svakako preporučuje i dijabetičarima. Ona pomaže da se snize trigliceridi u krvi. Na taj način nas štiti od komplikacija do koje nas mogu dovesti visoki nivoi šećera i holesterola. Indijski orašćić smanjuje rizike od nastanka dijabetesa tip 2.

Moćan prirodni antioksidans
U čovekovom organizmu antioksidansi imaju veoma važnu ulogu za zdravlje jer nas štite od štetnih delovanja slobodnih radikala. Indijski orah svakako je odličan izvor korisnih antioksidanasa, stoga nam pruža dobru zaštitu. Štiti nas od: bolesti krvnih sudova, kancera, bolesti zglobova, sive mrene (katarakte), kao i drugih zdravstvenih tegoba koje su danas sve više prisutne.

Sprečava nastanak kamena u žuči
Ako se indijski orah redovno konzumira, smanjuje mogućnost za nastanak neugodnog žučnog kamenca. Ovo nije puko nagađanje već je rezultat opsežnog istraživanja kome je bilo podvrgnuto čak osamdeset hiljada žena. Njihov zadatak je bio da svakodnevno jedu indijski oraščić i ostale orašaste plodove. Zaključak je bio da indijski orah pozitivno deluje na žuč, naročito je dobar za osobe sklone stvaranju kamenaca.

Za zdravlje zuba i desni
Upala desni, parodontoza i gingivitis samo su neke od bolesti usta koje sve više pogađaju savremenog čoveka. Probleme sa oralnim zdravljem ima mnogi ljudi a najčešće je uzrok nezdrava industrijska hrana. Svakako, to je i loša higijena ali i stres. Indijski orah čuva zdravlje desni i zuba jer uspešno uništava bakterije u ustima. Takođe preventivno deluje na infekcije gornjih disajnih puteva, sprečava uporni kašalj i prehlade.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem