MAGNOLIJA ČUVA SRCE

05.04.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 499 | Autor: | 0

Sastojak iz kore magnolije sprečava prekomeran rast ćelija najvažnijeg mišića u organizmu

Sastojak iz kore magnolije sprečava prekomeran rast ćelija najvažnijeg mišića u organizmu, tvrde naučnici dodajući da se radi o jedinjenju koje je već hiljadama godina poznato.

Jedinjenje honokiol, koje se nalazi u kori stabla magnolije, može zaštititi srce od hipertrofije, odnosno otvrdnuća srčanog mišića do kojeg obično dolazi zbog hronično visokog krvnog pritiska.

U istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Nature Communications, naučnici otkrivaju da ovo jedinjenje sprečava prekomeran rast ćelija mišića srca, a ustanovili su i da značajno pospešuje zdravlje srca uopšte.

Honokiol se već vekovima koristi na području Azije, i to u cilju zaštite srca i kardiovaskularnog sistema. Naučnici su otkrili i da ovo jedinjenje može da podstakne oslobađanje proteina koji su povezani s prevencijom prevremenih znakova starenja, boljom otpornošću tela na stres i regulacijom metabolizma.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem