NOVA VRSTA JAGODA SA UKUSOM ANANASA

06.04.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 384 | Autor: | 0

Pajnberi je bobica koja podseća na jagode, ima slatkastu aromu i blag ukus

Da li ste ikad videli bele jagode? Njihovo ime je Pineberry.
Ovo je bobica koja podseća na jagode, samo sa belom kožom i crvenim semenkama.
Porodica Fragaria uključuje mnogo sorti jagoda, uključujući uobičajenu crvenu sortu. Bele jagoode su rezultat rada holandskih uzgajivača i sve su popularnije u Evropi i SAD.

Pajnberi imaju slatkastu aromu i nežan ukus koji podseća na ananas, ali bez karakteristične kiseline.
Ananas ni na koji način nije povezan sa ovom vrstom jagoda. To je samo slučajnost, mada njihovo ime u prevodu znači "ananas bobica".

100 grama pajnberi sadrži 43 kalorije. Uz to, bobice sadrže kalijum, kalcijum, vitamin C i druge korisne elemente u tragovima.
Kao i svo voće, sadrži prirodne šećere. Ako želite da smanjite unos ugljenih hidrata, najbolje je ne oslanjati se na ovu vrstu voća.

Uzgajanje pajnberi – ananas-jagoda nije teško. Ovo je prelepa biljka, koja se lako razmnožava i pogodna je za gajenje u saksiji.

Sadnice su skupe, za jednu je potrebno izdvojiti oko 5-7 evra, a prednost ove vrste je što se brzo širi. Rađaju od maja do avgusta, a berba je na svakih 10 dana.
Za gajenje belih jagoda nisu potrebni posebni tretmani, ni dodatno prskanje. Plodovi su nešto sitniji od crvenih i podsećaju na šumske jagode.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem