KOJE BILJKE NE SMETE DA KORISTITE KADA PIJETE LEKOVE (2)

07.04.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1180 | Autor: | 0

Dugoročna primena nekih biljaka može da izazove posledice, a kombinovanje biljaka i lekova može da bude opasno. Kako da ne rizikujete?

PRESLICA - Česti komentari u knjigama narodne medicine da preslica izaziva manjak vitamina B i podstiče stvaranje kamena u bubregu, navodno ipak nisu tačni. Manjak vitamina B izaziva jedna vrsta preslice koja se koristi za stočnu hranu i srodnik je poljskoj preslici, ali se ta preslica ne koristi za ljudsku upotrebu i većinom raste u Americi. Nova naučna istraživanja dokazala su da upotreba preslice neće izazvati krv i kamen u bubregu, iako tradicionalna medicina tvrdi drugačije.

NANA - Pri dužoj upotrebi može da izazove teškoće sa bubrezima, srčane smetnje i gubitak apetita.

PISKAVICA - Ako želite da napravite kremu za lice od piskavice, osim što ćete divno očistiti kožu lica, blago je posvetliti i iznijansirati, na delovima lica koje ste mazali može da vam pojača dlakavost.

PODBEL - Česti komentari da je otkriveno kako je podbel loš za ljudski organizam i da ga dugoročno truje, odnosi se na jednog srodnika našeg samoniklog podbela koji raste samo u Severnoj Americi.

ROTKVA - Na oprezu treba da budu srčani bolesnici, kao i oni sa bolestima jetre, čirom na želucu i dvanaestopalačnom crevu i sa upalama želudačno-probavnog trakta.

RUZMARIN - Podstaknuće cirkulaciju i zagrejati hladne noge ali i povisiti pritisak i pojačati menstrualno krvarenje.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem