POBEDITE ALERGIJU UZ MED, PROPOLIS ILI MATIČNI MLEČ

24.04.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1068 | Autor: | 0

Postupnim povećanjem doze meda tokom cele godine, u organizam unosimo polen i smanjujemo alergijske reakcije

Alergija nije izlečiva, ali postoji terapija koja ublažava i uklanja simptome i olakšava život alergičnim osobama. Saveznici u suzbijanju alergijskog rinitisa i polenskih alergija su pčelinji proizvodi - mnogima neshvatljivo, ali dokazano!

Med može uveliko da pomogne kod polenske alergije tzv. specifičnom imunoterapijom alergijskih bolesti disajnog trakta, senzibilizacijom na inhalacijske alergene iz okoline, kao što je polen. Postupnim povećanjem doze meda tokom cele godine, u organizam unosimo polen da bismo smanjili reakciju kod alergičnih osoba.
Zrnca polena u medu su u neuporedivo manjoj koncentraciji nego u okolišu i organizam ih prihvata bez zadrške. Na ovaj način podstičemo organizam da izgrađuje vlastite odbrambene mehanizme, što rezultuje smanjenim imunološkim odgovorom na polen u sezoni cvetanja, tj. blažom alergijskom reakcijom, pa čak i izostankom propratnih neprijatnih simptoma.

Matični mleč je efikasna zaštita od alergija i alergijskih simptoma. Antialergijski efekat matične mleči je naučno dokazan.

Propolis je prirodan izvor antioksidansa i imunomodulatora flavonoida. Kvercetin iz propolisa biljni je pigment, smatra se pretečom i predstavnikom svih bioflavonoida, a u brojnim studijama pokazao se kao najaktivniji od svih bioflavonoida. Dobar je protivupalni agens, a u isto vreme blokira nekoliko početnih stadijuma upalnog procesa i sintezu i oslobađanje histamina i drugih medijatora upale. Normalizuje i jača imunološki sistem, ublažava simptome polenske alergije i bolesti disajnog trakta.

Svi pčelinji proizvodi zasebno, ali i u kombinaciji, blagotvorno deluju na organizam, podstiču rad imunološkog sistema, povećavaju telesnu izdržljivost i smanjuju zamor, što je česta posledica alergijskih reakcija. Prevencija je daleko bolji način za borbu sa alergijom nego naknadno ublažavanje neželjenih posledica. Zato pravilnim korišćenjem meda, propolisa i matične mleči možemo spremni da dočekamo sezonu alergija i poboljšamo kvalitet života.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem