PREPOZNAJTE NAJRANIJE SIMPTOME DIJABETESA

16.05.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 420 | Autor: | 0

Zamućen vid prvi je jasan znak da šećer razara vaš organizam

Simptomi dijabetesa tipa 2 uključuju umor, neobjašnjiv gubitak težine i osećaj žeđi. Međutim, lekari su došli do zaključka da se pre svih njih razvija jedan simptom koji je najraniji alarm za uzbunu.

Dijabetes tipa 2 je hronično stanje pri čemu pankreas ne može da proizvede dovoljnu količinu insulina. Iako se ovaj proces može činiti bezopasnim, vremenom se poremete sve funkcije tela. Visoki nivo šećera u krvi može ozbiljno da ošteti srce, oči, ali i bubrege.
Ključan korak u ovom slučaju je rano otkrivanje problema.
Najraniji simptom je, tvrde lekari, zamućen vid, koji svakim danom postaje sve ozbiljniji.
Dijabetes može da izazove zamagljen vid, ali i suzenje oka. Ovo stanje je poznato i kao dijabetička retinopatija - rezultat je problema sa krvnim sudovima oko mrežnice.

Kod većine pacijenata ovaj problem se razvija postepeno. Rano otkrivanja i odlazak kod doktora može spasiti pacijenta ozbiljnijih problema kao što je potpuni gubitak vida.
U oku počne da se stvara višak tečnosti koji stvara zaućenje i smanjuje fokus. Ukoliko ovo stanje potraje nekoliko dana, vreme je da posetite lekara.
Stručnjaci naglašavaju i da zamagljen vid nije u 100 odsto slučajeva posledica dijabetesa. On, takođe, može biti uzrokovan brojnim drugim stanjima, uključujući suve oči, slabovidost ili infekciju. U svakom slučaju, lekari preporučuju, redovnu kontrolu i praćenje svih signala koje nam organizam šalje.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem