10 NAČINA DA SE OSLOBODITE PROLEĆNIH NAPASTI

24.05.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1844 | Autor: | 0

Rešite se mrava u kući na prirodan način uz kredu, brašno, limun, biber ili so

Borba s mravima kod mnogih počinje već u proleće. Većinu ovih stvari sigurno imate u kući, a ne znate da mogu da oteraju mrave. Evo kako da se rešite dosadnih napasti:
1. Lepljiva traka
Da li vojska mrava maršira prema slatkoj nagradi na vašoj radnoj površini? Napravite "jarak" oko objekta tako što ćete ga okružiti obostrano lepljivom trakom ili lepljivom trakom postavljenom lepljivom stranom ka gore.
2. Kreda
Nacrtajte liniju oko ulaznih tačaka kuće. Mravi će biti odbijeni od kalcijum karbonata u kredi, koji je zapravo sačinjen od mlevenih školjki morskih životinja. Raspršite prah oko vrtnih biljaka da odbijete mrave i puževe.
3. Brašno
Pospite liniju brašna po policama za ostave i gde god vidite mrave da ulaze u kuću. Mravi neće preći granicu, jer ih brašno odbija.
4. Saksije za cveće i kipuća voda
Ako mravi imaju mravinjak u vašem dvorište, postavite saksiju naopačke preko mravinjaka. Sipajte kipuću vodu kroz rupu i spalićete njihovu kuću.
5. Limun
Poprskajte malo limunovog soka na pragovima vrata i okvirima prozora. Zatim iscedite sok od limuna u rupe ili pukotine u koje ulaze mravi. Postavite male kriške limunove kore oko spoljnog ulaza. Mravi će dobiti poruku da nisu dobrodošli. Limun je takođe efikasan protiv bubašvaba i buva: jednostavno izmešajte sok od 4 limuna (zajedno sa korom) sa 2 litre vode i operite time podove.
6. Biber
Mravi uglavnom traže šećer. Dajte im malo bibera! Kajenski biber posut duž ivica radnih ploča, reći će im da nema šećera. Ako nađete matičnu koloniju mrava u svojoj kuhinji, biber će pomoći da ih se otarasite. Sipajte biber u mravlju rupu i kažite "zbogom" mravima.
7. So
Ako mravi idu stazom do vašeg doma, zaustavite ih posipanjem soli preko okvira vrata ili direktno na njihovim stazama. Mravi će biti obeshrabreni da pređu ovu barijeru.
8. Sirće
Ulijte jednake količine vode i sirćeta u bocu za prskanje. Zatim prskajte po mravinjacima i oko područja gde vidite insekte. Mravi mrze miris sirćeta.
9. Talk puder
Za efikasan organski način da odbijete mrave, raspršite talk puder oko temelja kuće i poznatih tačaka ulaska, kao što su vrata i prozori.
10. Borna kiselina
Prodaje se u obliku praška. Pomešajte 3 kašike borne kiseline i 3 kašike šećera u 2 dl tople vode. Namočite komadiće vate u ovu tečnost i stavite ih na mesta gde se skupljaju mravi. Šećer će ih privući, a borna kiselina uništiti.
11. Nana
Drugi efikasni organski repelenti uključuju sumpor u prahu i ulje karanfilića. Takođe možete pokušati da posadite mentu/nanu oko temelja kuće.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem