AKO PIJETE ŠTA NE SMETE DA JEDETE

09.06.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 341 | Autor: | 0

Uz čašicu ne idu mleko, masti, slana i ljuta hrana

Možda mislite da malo alkohola povremeno neće napraviti veliku štetu. To baš i nije potpuno tačno, jer postoji jedna bitna stavka, a to je - hrana koju jedete dok pijete. Zbog ispijanje alkohola na prazan želudac ili konzumiranje pogrešno izabrane hrane možete se napiti neočekivano i sa manjom količinom alkohola. Takođe, telo može da dehidrira od alkohola, a dehidratacija je glavni uzrok glavobolje koju ćete osećati sledećeg jutra.

Zato, ako ne želite da vam čašica presedne, pažljivo birajte namirnice:

Mlečni proizvodi
Ako povraćate od alkohola, želudac se iritira, a mlečni proizvodi mogu to samo da pogoršaju. Nemojte piti mleko pre ili nakon alkohola.

Pizza
Nažalost, pizza se nikako ne slaže s alkoholom. Najviše zbog sira koji sadrži, a može poremetiti probavni sistem pogotovo ako je jedete kasno uveče.

Tamna čokolada
Iako mala količina tamne čokolade dobro utiče na zdravlje, trebalo bi ju izbegavati u kombinaciji s alkoholom. Kofein, masti i kakao u čokoladi mogu dovesti do probavnih smetnji.

Jako slana hrana
Izbegavajte hranu koja sadrži puno soli – dehidriraćete, a onda imate potrebu da pijete još više, uglavnom alkohola. Kao i preslane namirnice, izbegavajte i jako ljutu hranu. Ona može iritirati želudac i creva i dovesti do probavnih smetnji.

Pržena hrana
Da, odlično ide uz alkohol, ali takođe sadrži puno soli i masti. Idućeg jutra mogli biste osećati mučninu.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem