KAKO DA SPREČITE NAPAD PANIKE

20.06.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 563 | Autor: | 0

Da pobedite stresnu situaciju dovoljna je samo jedna kockica leda

Anksioznost i napadi panike bolest su modernog društva koji žive ubrzanim tempom života. Iako je svako u određenim okolnostima osetio šta znači napad panike i straha, ovakvi momenti nekim sa ljudima dešavaju često bez posebnog razloga.
Jedna devojka, koja je pozvala svog dečka kako bi mu se požalila da ima napad panike i da se oseća jako loše, sa drugima je podelila šta joj je on savetovao, prenosi britanski Miror.
U pitanju je jednostavna metoda koju treba da primenite kada osetite da ćete dobiti napad panike.
- Osetila sam da ću upasti u još jedan napad panike kada sam pozvala dečka koji me je savetovao da stavim kockicu leda u usta – otkrila je jedna devojka na društvenim mrežama.
- Ne znam odakle mu je došla ova ideja, bila mi je čudna, ali sam je isporbala i delovalao je – rekla je ona.
Kockica leda učinila je da odmah skrene misli sa paničnog napada, hladnoća ju je vratila u realnost, a uznemirene misli su nestale jer se fokusirala na hladnoću u ustima.
Odmah su usledili komentari drugih ljudi koji su potvrdili da ova tehinka deluje, a da isti efekat može da ima i ako zagrizete limun.
Savet je i da se ne borite protiv napada, već da dišete polako i duboko i da se podsećate da će napad proći fokusirajući se na pozitivne i relaksirajuće misli.
Metode opuštanja kao što su duboko disanje i progresivno opuštanje mišića, smanjuju anksioznost, a samim tim i regulišu broj otkucaja srca. Duboko disanje redukuje broj otkucaja srca i nivo krvnog pritiska, a povećava količinu neurotransmitera odgovornih za smanjenje anksioznosti.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem