PROVERENA REŠENJA PROTIV INSEKATA: LAVANDA, RUZMARIN, HRIZANTEME, LIMUNOVA TRAVA

18.07.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 4132 | Autor: | 0

Biljke se efikasno bore sa insektima, umesto kupovnih sredstava, primenite prirodna rešenja

Leto je nastupilo, a sa njim je došlo i čitavo more sitnih insekata koji znaju da pokvare atmosferu, bilo u kući ili na otvorenom. Možda ste do sad i koristili neka kupovna sredstva za zaštitu od komaraca i drugih insekata, ali da li ste probali da im se suprotstavite na prirodan način?
Biljke koje verovatno imate u svom neposrednom okruženju, a da možda i ne znate za njihov čudotvoran učinak, mogu se vrlo jednostavno zasaditi u saksijama unutar kuće ili u dvorištu i na taj način vam obezbediti prijatne trenutke u toku leta, bez najezde insekata.

Lavanda
Pčele vole ugodan miris ovog cveća, međutim većina drugih bubica, među kojima su komarci, moljci i buve će se držati podalje od njega. Red ljubičastih cvetića na prozoru, u saksiji kraj ulaza u kuću ili u bašti su sasvim dovoljni da spreče nepoželjne posetioce. Osim toga, božanstveni miris lavande je nešto u čemu imate zadovoljstvo da uživate celog leta.

Ruzmarin
Ako ste u potrazi za biljkom koja efikasno odbija bube, ruzmarin je vaš siguran potez. Ruzmarin uspeva u krajevima kojima vlada suva i izrazito topla klima. Ruzmarin je najdelotvorniji pri teranju puževa iz okruženja. Osim toga, zgodno je imati ovu biljku u blizini, kada vam zatreba super začin za večeru.

Hrizanteme
Jedinjenje koje se nalazi u hrizantemana, a zove se piretrin, zbog svoje efikasnosti koristi se u mnogim komercijalnim sprejevima protiv insekata. Ako želite da se oslobodite krpelja, komaraca, mrava i drugih bubica, hrizanteme su vaš pouzdan izbor.

Limunova trava
Osim što se magično ulje napravljeno od limunove trave koristi za pravljenje ukusnih specijaliteta, izražajan miris koji vi obožavate insekti ne podnose.

Bosiljak
Kao neizostavan sastojak svake paste, salate i efikasno sredstvo za teranje insekata, bosiljak je saveznik u borbi protiv komaraca. Ova mirisna zelena biljka apsolutno je toksična za larve komaraca, odrasle jedinke komaraca i dosadne muve. Bosiljak možete uzgajati i u zatvorenom prostoru - samo se pobrinite da se biljka nalazi na vrlo osunčanoj strani prostorije.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem