KAKO DA POBEDITE MIGRENU NA POSLU

05.08.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 209 | Autor: | 0

Reagujte na vreme, odložite obaveze, pijte vodu, uzmite užinu, zatvorite vrata...

Kad god vam se desi da imate napad migrene, osećaj je grozan, a ako vam se desi migrena na poslu, to dodatno otežava situaciju.
Lekari su podelili nekoliko saveta koje možete isprobati kako biste lakše preživeli dan i sprečili još jače bolove.

Kada osetite da će vas uhvatiti migrena, odmah reagujte, jer što pre odgovorite, to ćete je pre i obuzdati. Uzmite analgetik što pre, odvojite malo vremena da biste prošetali ili malo se odmorili pre nego što lek počne da deluje.

Potrudite se da prilagodite okruženje kako biste se što pre oporavili. Ako je moguće, prigušite svetla, i u sobi i na ekranu komputera, utišajte ton na telefonu i zatvorite vrata kancelarije.

Dok imate migrenu, koncentracija i produktivnost verovatno će biti smanjeni. Utvrdite najvažnije dnevne zadatke i zamolite kolege da ih peuzmu ili ih odložite. Čuvajte energiju za ono što morate obavezno morate da završite.

Dehidracija može da izazove ili intenzivira migrenu, pa pazite da vam flašica s vodom uvek bude pri ruci.

Ako ste nedavno preskočili obrok, imajte na umu da bi glad mogla biti okidač za migrenu, pa bi hrana mogla ublažiti bolove. Čak ako i glad nije neizdrživa, mali, lako svarljivi obroci ili užine tokom dana održaće energiju na nivou i spasiti vas slabosti.

Jednom kad prođe migrena, pružite sebi dovoljno vremena da se oporavite. Dugotrajna iscrpljenost, slabost i glavobolja trebaju vremena da bi u potpunosti prošli. Postepeno se vratite poslu.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem