DOBRO ZDRAVLJE UZ ELIKSIRE OD VINA

17.08.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 367 | Autor: | 0

Ako se pije u umerenim količinama, "piće bogova" deluje protiv Alchajmerove bolesti, osteoporoze i infarkta. Jača jetru i sprečava nastanak bubrežnog kamenca

Vino deluje kao zaštita krvnih sudova, posebno kod osoba koje su sklone sužavanju krvnih sudova i trombozi. Redovno, ali umereno ispijanje vina može da donese poboljšanje, odnosno da deluje preventivno.

Uz obroke i pre odlaska na spavanje piti lagano crno vino. Količina koju treba popiti tokom čitavog dana je tri decilitra za muškarce i dva decilitra za žene.
Vino pomaže i kod ljudi koji imaju smetnje u prokrvljenosti, odnosno lošu prohodnost arterija. Crvena vina vrlo dobro proširuju krvne sudove, čime potpomažu protok krvi kroz organizam.
Crveno vino je dobro protiv anemije.
I crno i belo vino pozitivno deluju na zdravlje. Crveno vino sadrži važne polifenole u većim količinama, ali belo vino ima, iako u manjim količinama, jače antioksidante. Jedna od najvećih dobrobiti belog vina jeste što sprečava srčana oboljenja. Sa druge strane, crveno vino jače deluje na snižavanje holesterola od belog vina.

Da bi pripremili lekovit napitak, važno je uvek koristiti dobro, plemenito vino, kao što su rebula, rizling i slično. Najčešće se upotrebljava belo vino kao lek, koje se obogati lekovitim travama. Lekovito bilje se ostavi u vinu da stoji do mesec dana na hladnom mestu, uz povremeno mešanje sadržaja. Crveno vino se, na primer, obogaćuje matičnjakom i pelinom.

Ako se pije u odgovarajućim, umerenim količinama, vino kao lek deluje protiv Alchajmerove bolesti, osteoporoze i srčanog infarkta. Vino takođe jača jetru i sprečava nastanak bubrežnih kamenova. Dobro deluje na varenje, pomaže kod prehlade i osvežava ten.

Vino i preparati od vina u medicini se konzumiraju vrlo oprezno. Zbog sadržaja alkohola u vinu, ono, kao i preparati od vina, ne daju se deci.

Zašto je vino dobro?
Neka istraživanja pokazala su da vino samo po sebi blagotvorno deluje na zdravlje čoveka. Sastojak crvenog vina i grožđa (resveratrol), koji je poznat antioksidant, inhibira rast novih krvnih sudova povezanih s bolestima oka, kao što su senilna makularna degeneracija i dijabetička retinopatija.
Resveratrol nastaje u crvenom vinu kao odbrambeni mehanizam od napada plesni. Ovo pokazuje kako je nivo resveratrola u grožđu promenljivo, a direktno zavisi od godine u kojoj vino raste i sazreva, odnosno od pojave plesni u pojedinoj godini. Ako je godina vlažna i pogodna za rast plesni, grožđe će, pa tako i vino, biti bogatije ovom lekovitom materijom.

U prodavnicama Biljnog centra Magično bilje možete kupiti preprarat Resveratrol, originalan francuski preparat sa 98% resveratrola.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem