ŠTA SE DEŠAVA KADA PRESTANETE DA SE ŠMINKATE’

01.09.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 336 | Autor: | 0

Koža izgleda mlađe, zdravije i lakše se neguje

Istraživanje kompanije Kenabo koja se bavi proizvodnjom kozmetike u saradnji sa sajtom Bright side objavili su šta se dešava sa licem kad se šminka odloži na duže staze.
Kako istraživanje ističe, žene koje su prestale da se šminkaju na duži vremenski period primetile su da im se lice promenilo, ali i da su se osećale drugačije.
Istraživanje je pokazalo da sa prestankom šminkanja žene više nisu imale utisak da u ogledalu vide stranca. Naime, sa redovnim šminkanje žene vide jednu osobu u ogledalu, a kad skinu šminku drugu.
Neki proizvodi za šminkanje isušuju kožu i oštećuju je na duže staze. Za lice bez šminke je potreban samo zaštitni faktor protiv UV zračenja.
Studija je ustanovila da su sa prestankom šminkanja sredovečne žene izgledale mlađe. Istraživanje takođe ističe da mlađe devojke sa jačom šminkom izgledaju starije. S obzirom na to da se šminka dovodi u vezu sa odrastanjem, žene koje nose šminku osećaju se starije.
Prirodan izgled čini vas više prijateljski raspoloženim u očima drugih ljudi
Nensi Ektof, profesorka na Harvardu, tvrdi da lice bez šminke deluje pristupačnije i više prijateljski raspoloženo. Dramatična šminka, po njenim rečima, pravi zid i čini da osoba deluje nepristupačno.
Minimalna upotreba šminke ne zahteva mnogo tretmana lica. Dovoljno je redovno umivanje i hidrantna krema. Kada je šminka teža potrebno je mnogo više preparata kako bi se koža oporavila.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem