VIŠE ENERGIJE UZ ORAHE, BANANE, SMEĐI PIRINAČ...

02.09.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 353 | Autor: | 0

Da li se često u toku dana osećate kao da uopšte nemate energije? Evo rešenja!


Zapamtite da ima namirnica koje sadrže sve neophodne hranljive sastojke i koje će vam pomoći da se pokrenete, bez posustajanja.
Banane
Banana je jedna od najboljih namirnica za povećanje energije i izdržljivosti. Bogata ugljenim hidratima i vlaknima, ona predstavlja ukusan međuobrok i impuls energije. Magnezijum koji je prisutan u banani pomaže pri radu metabolizma i povećava izdržljivost neophodnu za vežbanje.
Orasi
Orasi se smatraju hranom koja vam direktno puni organizam energijom. Šaka orašastih plodova predstavlja šaku proteina, nezaisćenih masnih kiselina i bioaktivnih jedinjenja. Orasi predstavljaju jednu od najzdravijih grickalica koju za sebe možete da odaberete.
Smeđi pirinač
Ugljeni hidrati su osnovni izvor energije koji nas održava na nogama u toku dana. Smeđi pirinač bogat je ugljenim hidratina, kao i proteinima, vitaminima i mineralima. Znatno mu duže vremena treba da se obradi u sistemu za varenje, što znači da vas duže vreme održava sitim i pomaže pri očuvanju nivoa izdržljivosti.
Riba
Riba je poznata kao neverovatno hranljiva i prebogata proteinima i mineralima. Ona koju nazivamo "masna" riba, sadrži omega 3 masne kiseline koje su važne za zdravlje. Kada je u organizmu smanjen nivo omega 3 masnih kiselina, smanjen je i imunitet, a nuspojava je hroničan umor. Losos i tuna su najbolji izbor za unos omega 3 masnih kiselina.
Jaja
Jaja predstavljaju jednu od najhranljivijih namirnica. Odličan su izvor proteina i bogata su vitaminima, mineralima i antioksidantima. Ona pomažu da se poveća izdržljivst, kao i da se podigne nivo energetske ravnoteže.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem