LJUBIČASTA ZA KOŽU, PLAVA UMIRUJE, DIJABETIČARIMA PRIJA ZELENA

09.09.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 385 | Autor: | 0

Boje izazivaju osećanja, mogu da budu umirujuće, razdražujuće ili da izazivaju ravnodušnost

Iste boje kod različitih osoba deluju drugačije. U zavisnosti od psihičkog stanja mogu da budu umirujuće, razdražujuće ili da izazivaju ravnodušnost.
Ljubičasta ublažava probleme sa kožom. Poznata kao jedna od hladnih boja, deluje umirujuće i korisna je osobama koje imaju problem sa spavanjem ili su pod stresom. Kontraproduktivna je za osobe koje pate od depresije, Parkinsonove i Alchajmerove bolesti, šizofrenije, epilepsije, demencije, mentalnih poremećaja, konfuzije i vrtoglavice.
Indigo poboljšava koncentraciju, a plava umiruje tugu... Indigo boja može da ublaži glavobolju, migrenu, probleme sa vidom, čak kratkovidost i dalekovidost, kataraktu i glaukom. Blagotvorna je i pri problemima sa sinusima i ušima. Takođe, poboljšava koncentraciju, a ublažava napade panike i depresiju.
Plava daje osećaj sigurnosti, uređenosti i uravnoteženosti. Vezuje se za mirnoću i vedrinu, ali i za tugu. Za plavu boju se veruje da snižava temperaturu i uklanja bolove. Ublažava i probleme vezane za štitnu žlezdu, astmu, bronhitis, zujanje u ušima, smanjuje krvarenje, a leči i opekotine.
Zelena je boja prirode. Simbolizuje zdravlje, ali i ljubomoru. Uklanja stres, opušta, jača imunitet, a vezuje se i za plodnost.
Žuta pozitivno utiče na nerve i pročišćava telo. Stimuliše varenje, prija mišićima i koži. Deluje kao diuretik i laksativ, jer pomaže i oslobađanju od ljutnje i frustracije.
Narandžasta prija plućima i povećava nivo energije. Budi osećaje uzbuđenja, entuzijazma i topline. Koristi se i za privlačenje pažnje, što može da se vidi po uniformama određenih profesija kao što su čistači ulica, vatrogasci...
Crvena stimuliše telo i um, pojačava cirkulaciju. Deluje kao afrodizijak, podstiče limfne žlezde, smiruje bolove od opekotina. Ona je sjajna, topla i podstiče snažne emocije. Simbol je za ljubav, toplinu i udobnost. Svojim intenzitetom podstiče uzbuđenje, ali i bes i ljutnju.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  svim danima: 10h-22h
  Od 25.7 do 8.8. štand neće raditi zbog godišnjeg odmora
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem