ŽALFIJA ČISTI ENERGIJU

19.09.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 893 | Autor: | 0

Smadžing je pojam koji označava energetsko čišćenje prostora uz pomoć dima određenih biljnih vrsta i trava

Svaka tradicionalna kultura ima svoj način energetskog čišćenja i da se pri tom koriste različite trave. Cilj je isceljenje na svim nivoima – fizičkom, emocionalnom i duhovnom.
Sve se zapravo zasniva na energiji. Smadžing je pojam koji označava energetsko čišćenje prostora uz pomoć dima određenih biljnih vrsta i trava, deo je isceliteljskih i šamanskih tradicija indijskog naroda. Najčešće se u procesu pročišćenja koristi bela žalfija. Slatka trava i kedar se, takođe, tradicionalno koriste u ceremonijama čišćenja, a kod nas je najzastupljenije paljenje tamjana.
Čišćenje energije prostora, odnosno paljenje biljaka kako bi se uklonila negativna energija, jedan je od postupaka koji potiče od razumevanja načina na koji energija deluje u prostoru. Budući da se energija neprekidno kreće, njeni pozitivni i negativni polariteti mogu se lako voditi veštim alatima i namerom. Moćno bilje je jedno takvo sredstvo.
Prilikom sagorevanja svetih biljaka moćna energija vatre oslobađa snažnu lekovitu energiju biljke da bi neutralisala i pročistila svako negativno prisustvo. To može biti negativna energija u prostoru kao što je privatan dom ili kancelarija, ali se isto tako negativna energija može naći i oko čoveka, u njegovim mislima i osećanjima.
Čišćenje se obično praktikuje na sledeći način: vrh štapića napravljenog od određene biljke se zapali nad svećom i njime se lagano maše kroz vazduh, dok vrh ne krene da ispušta dim. Dim se potom može usmeriti ka delovima kuće kojima je potrebno pročišćenje ili delovima tela osobe. Isti postupak važi i za snop bele žalfije, pri čemu vam je potreban metalni tanjir na koji ćete potom odložiti bezbedno biljku. Tamjan se pali na ćumuru u odgovarajućoj osudi i ona se nosi kroz prostor kako bi se dim ravnomerno rasporedio.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem