VITAMIN K - OBAVEZAN NAKON 50-TE GODINE

20.09.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 521 | Autor: | 0

Smanjuje rizik od hroničnih bolesti i prerane smrti

Analizom podataka kombinovanih iz brojnih studija, došlo se do zaključka da osobe iznad 50 godina života imaju 19 odsto veću šansu da obole od raznih bolesti ukoliko u organizmu nemaju dovoljnu količinu vitamina K.

Studije su zabeležile da vitamin K2 može biti koristan dodatak za lečenje osteoporoze, zajedno sa vitaminom D i kalcijumom. Takođe, može značajno da smanji rizik od kardiovaskularnih bolesti. Pokazao se odličan i u prevenciji dijabetesa, raka i osteoporoze.
Vitamina K može biti koristan za brojna hronična stanja, a neophodan je za zdravlje kostiju.
Ustanovljeno je da je nekoliko hroničnih inflamatornih bolesti direktno povezanih sa manjkom vitamina K u organizmu.
Nedovoljno vitamina K povezano je sa raznim problemima, poput kognitivne funkcije i pokretljivosti. Starije odrasle osobe sa nedovoljnim sadržajem vitamina K verovatno će imati poteškoća u kretanju. Vitamini K grupe su telu potrebni kako bi se krv zgrušavala i rane brže zarastale.
Dobri izvori vitamina K su zeleno povrće - kao što su brokoli i spanać, biljna ulja i žitarice, dok se manje količine ovog vitamina mogu naći u mesu i mlečnim proizvodima.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem