PONOVO U PRODAJI ORIGINALAN MANUKA MED SA NOVOG ZELANDA

02.11.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1677 | Autor: | 0

Zašto je Manuka med bolji od drugih vrsta meda


Proizvođač Happy Valley od koga Magično bilje nabavlja Manuka med jedan je od trideset članova Udruženja UMF®
Ovaj čuveni med poznat je po antibakterijskom delovanju, blagotvornom uticaju na digestivan trakt i izuzetnoj moći da ojača imunitet. Zato ga, poslednjih godina, mnogi smatraju najlekovitijim na svetu.

Za razliku od ostalih vrsta, njegova lekovita svojstva ostaju iako se razvodnjava, izlaže suncu ili toploti.
Godine 1981. dr Peter Molan (MBE), vanredni profesor biohemije na Univerzitetu Vaikato, potvrdio je da neki sojevi Manuka meda imaju izuzetno prirodno, vrlo stabilno i moćno delovanje koje se ne nalazi u bilo kojoj drugoj vrsti meda.
Po još nečemu Manuka med se razlikuje od drugih vrsta meda, a to je oznaka UMF.
Ona predstavlja zaštićen znak kvaliteta i terapijskog delovanja (dodeljuje je UMF Honey Association) i mogu je koristiti samo oni proizvođači koji zadovoljavaju najviše i najstrožije kriterijume kvaliteta. Što je više UMF-a, to je antibakterijsko delovanje snažnije.
Udruženje UMF® ima trideset članova (proizvođač Happy Valley jedan je od njih). Kada brend nosi logo UMF® možete biti sigurni da se radi o pravom novozelandskom manuka medu.

100% UNIŠTAVA 250 VRSTA BAKTERIJA


Kada je tim istraživača Univerziteta Vaikato na Novom Zelandu, na čelu sa dr Peterom Molanom, 1981. otkrio jedinstvena antibakterijska svojstva meda od manuke, kojih nema ni u jednoj drugoj vrsti, niko nije mogao da pretpostavi da će tri decenije kasnije ova vrsta meda biti proglašen za najlekovitiji med na svetu. Izuzetno zdrav nektar poznat je domorodačkim narodima ove daleke ostrvske zemlje već hiljadama godina.
Manuka med je monoflorni med koji pčele proizvode iz cvetova drveta manuke (lat. Leptospermum scoparium), i za razliku od ostalih vrsta, njegova lekovita svojstva ne uništavaju se tokom prerade, izlaganja suncu ili toploti. Stručnjaci za apiterapiju tvrde da su za to zaslužni: visoka koncentracija lekovitih sastojaka, nizak sadržaj vode, mala kiselost i prisustvo posebnih lekovitih sastojaka iz cvetova manuke.
U studiji koja je nedavno rađena na Univerzitetu u Sidneju ovaj med uništio je skoro sve tipove bakterija kojima je bio izložen. Pokazalo se da je delotvoran čak i protiv bakterije helikobakter pilori, koja je uzrok većine čireva na želucu, ešerihije koli i streptokoka. Državna zdravstvena ustanova Velike Britanije licencirala ga je 2004. godine za medicinsku upotrebu u lečenju rana, potvrđujući ono što su stari Novozelanđani znali odavno – da manuka ima čudesna svojstva. U prilog tome svedoče i mnogi korisnici koji su u kratkom roku otklonili herpes, gljivice na nogama, ciste, čak i teške infekcije, poput dekubitusa ili sepse.

Prof. Rouz Kuper sa Instituta Kardif Univerziteta u Velsu (UVIC) ustanovio je da manuka med sprečava „kačenje“ bakterija na tkivo, što se nužno dešava tokom infekcije. Takođe, manuka med čini da čak i superbakterija MRSA bude osetljiva na neke antibiotike, poput okacilina. Za razliku od antibiotika, UMF manuka med ne stvara rezistentne bakterije. Te tzv. superbakterije razvijaju se usled prekomerne upotrebe pojedinih antibiotika.
Kad se UMF manuka med stavlja na ranu, on upija vodu i suši je, a antimikrobne materije uništavaju mikroorganizme koji mogu da inficiraju ranu. Ako se koristi spolja, ovim medom potpuno se prekrije tretirano područje i zamota se sterilnim zavojem, pa se zavoj menja jednom dnevno. Neverovatno je efikasan jer prodire duboko u kožu.
Istraživanje sprovedeno na 17.000 ispitanika pokazalo je korist od ovog prirodnog nektara i kod hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa.

U Biljnom centru Magično bilje možete nabaviti:

Manuka med UMF 10+

Manuka med UMF 15+

Manuka med UMF 20+

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem