ISKUSTVO KORISNIKA: UZ MANUKA MED KRVNA SLIKA ODLIČNA

14.11.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 294 | Autor: | 0

Doc. dr Milena Nikolić otkriva sve promene koje je osetila uz čuveni med od manuke

Početkom prošle godine postala sam majka jedne predivne devojčice. Kao i svaka novopečena majka, susrela sam se sa nizom promena, kako u samom organizmu, tako i spolja. Brza zamaranja, promene na koži, konstantan pad energije, ponekad i gubitak apetita prilično su me paralisali - priča doc. dr Milena Nikolić, i nastavlja:
- Želela sam da vratim energiju i apetit koje sam imala sve do kraja same trudnoće, ali nije mi polazilo za rukom. Posle mesec dana od porođaja počela sam zajedno sa suprugom da izlazim napolje i da pravimo naše duge šetnje kao i ranije, jer to nam je bio hobi koji smo svakodnevno praktikovali, pa čak i po kiši. Misleći da će mi se tada vratiti energija, dobila sam dodatni entuzijazam pa sam počela malo da treniram u teretani i nabavila sam proteine i počela da ih pijem.

U tom periodu, suprug Milene Nikolić se jače prehladio pa je odlučio da se na prirodan način leči. Uzeo je, kako priča Milena, pčelinje proizvode: med, propolis i matičnu mleč i počeo da ih konzumira. Osećajući da mu pomaže, počeo je da se raspituje koji je med najkvalitetniji.
- Sećam se da je ubrzo posle toga suprug u stan doneo neku manju teglicu meda, sa izvrsnim karakteristikama, koje su mu privukle pažnju. Pošto sam po prirodi mnogo radoznala, a i pakovanje meda bilo mu je veoma interesantno, počela sam i ja, uz njega, ujutru natašte da uzimam kašičicu tog meda da se malo zasladim i da vidim ima li nekog energetskog efekta. Tada kreće moj preporod uz Manuka med UMF 10+, sa Novog Zelanda.

Koliko često se uzimali med i u kojim količinama?
- U početku je to bilo jedna kafena kašičica natašte, kasnije sam se već bila ,navukla, na ukus pa sam počela da uzimam tri puta dnevno. Moram da priznam da sam ja preuzela teglicu Manuka meda u svoj posed. Energija koja se nalazila u Manuka medu UMF 10+, potpuno me je preporodila. Vremenom sam osećala da voda koju pijem potpuno hidrira organizam i kožu i to sam povezala sa medom. Period od početka konzumacije veoma mi je prijao, pa sam osetila odbojnost ka slatkišima jer je med u potpunosti zadovoljavao potrebu za slatkišima.

Vremenom, teglica sa medom se ispraznila i ja sam ostala bez omiljene poslastice. Početkom ove godine, tj. u martu mesecu, kod nas ali i u celom svetu dolazi do pandemije virusa korona, kojim su se zarazili milioni ljudi širom sveta. Prateći konstantno sredstva informisanja, ali i slušajući emisije o tome kako se zaštititi i ojačati svoj imuni sistem za nadolazeću pošast, setila sam se Manuka meda UMF 10+ te sam krajem marta kupila jednu teglicu. Tada sam počela dodatno da se informišem o medu, pa sam počela ponovo da ga uzimam. Početkom juna išla sam kod doktorke na pregled i rezultati krvne slike bili su odlični - nijedan parametar nije bio van dozvoljenih granica. Tada sam joj se i poverila da sam u poslednje vreme konstantno konzumirala Manuka med. Na moje iznenađenje, ona je već čula za ovaj med preko svoje rođake koja živi u inostranstvu i koja joj je skrenula pažnju da je taj med idealan za održavanje imunog sistema, upravo zbog virusa korona.

U međuvrenu, Milena je, kako kaže, Manuka medom UMF 10+, sanirala i opekotinu na ruci koju je "zaradila" dok je pravila poslasticu za supruga.
- Prilikom vađenja tepsije iz rerne tako sam se jako opekla da je bol bio nepodnošljiv. Nakon nekoliko minuta na kožu sam utrljala malo meda od manuke i ostavila da stoji do jutra - konstatuje Milena i zaključuje: - Kada sam se probudila, bila sam zaprepašćena jer tragova bilo kakve opekotine nije bilo. Kasnije sam saznala da Manuka med UMF 10+, utrljavanjem, duboko prodire u kožu i tamo se zadržava lečeći tretirano mesto.

Originalan Manuka med sa Novog Zelanda možete nabaviti u prodavnicama Biljnog centra Magično bilje u Beogradu u Brankovoj 16, Maksima Gorkog 25 i TC Stadion, Zaplanjska 32, naručiti telefonom: 011/2420-955, mejlom info@magicnobilije.com ili preko internet prodavnice.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-17h
  subotom i nedeljom centar ne radi
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem