JELOVNIK ZA ZDRAVU JETRU

09.12.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1354 | Autor: | 0

Detoksikacija uz beli luk, kafu, grejpfrut i zeleni čaj

Jetra predstavlja jedan od najvažnijih delova ljudskog organizma. Njena funkcija nikad ne prestaje - kada smo budni, kada spavamo, kada jedemo, ona konstantno vrši detoksikaciju našeg organizma, sintezu proteina, proizvodnju biohemijskih jedinjenja za varenje, lučenje hormona, stvaranje žuči, kao i razgradnju crvenih krvnih zrna.
Poražavajuća je činjenica da svaka peta osoba na svetu ima problem sa jetrom. S druge strane bilo koja vrsta poremećaja u vezi sa jetrom dalje dovodi do ometanja brojnih metabličkih funkcija u telu.
Uz pomoć zdrave ishrane možete da smanjite simptome, pa čak i da u potpunosti izlečite svoju jetru. Donosimo vam namirnice koje bi, ako želite da očuvate zdravlje jetre, trebalo da konzumirate što više i češće:

BELI LUK
Detoksikacija je važna da bi jetra bila zdrava. Beli luk je bogat antioksidantima koji štite telo od oksidativnih oštećenja. Takođe on stimuliše jetru da aktivira enzime koji izbacuju štetne supstance.

ZELENI ČAJ
Kineski naučnici su potvrdili da ispijanje zelenog čaja na dnevnoj bazi smanjuje rizik od raka jetre, bolesti jetre, ciroze jetre i hepatitisa. Zeleni čaj je bogat antioksidantima i ima brojne zdravstvene prednosti.

KAFA
Pored stimulativnog efekta kafa ima i hiper-zaštitničku ulogu u pogledu jetre. Ako se konzumira u umerenoj količini kafa pruža jetri zaštitu i bori se u velikoj meri protiv njene disfunckije.

KURKUMA
Sa svojim izrazito zaštitnim uticajem kurkuma predstavlja glavno bioaktivno sredstvo za borbu protiv bolesti jetre. Dokazano je da smanjuje upale i oksidativni stres.

GREJPFRUT
Ova voćka je izuzetno bogata antioksidantima i potvrđeno jača imunitet. Sok od grejpa je najbolji način za detoksikaciju jetre i eliminaciju štetnih činioca.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem