ZAŠTO JE LOLO RED NAJBOLJA ZIMSKA SALATA

08.01.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 446 | Autor: | 0

Bogata vitaminima i mineralima, koralna salata odlično je rešenje za bolje zdravlje

Lolo roso ili crvena (koralna) zelena salata je povrće koje je na naše prostore stiglo iz Indije, a poslednjih nekoliko godina sve popularnije u kuhinjama širom sveta.

Lolo roso ima puno antioksidanata i mnogih drugih esencijalnih hranljivih materija. Zbog toga je ova vrsta salate veoma korisna za ljudsku ishranu i celokupno zdravlje.

Poboljšava vid
Bogata je vitaminom A, koji poboljšava zdravlje očiju, a neke bolesti vezane za vid mogu se ublažiti konzumacijom hrane koja je bogata A vitaminom.

Jača imuni sistem
Ovo povrće bogato je antioksidantima i to je jako dobro za jačanje imuniteta. Konzumiranje lolo roso salate jedan je vid odbrane organizma od bolesti. S druge strane, jačanje imunog sistema pomaže organizmu da se brže oporavi od povreda ili rana.

Sprečava bolesti srca
Upotreba u ishrani lolo roso salate može dovesti do smanjenja krvnog pritiska, čime se štiti srce i sprečavaju moždani ili srčani udar.

Manje anksioznosti
Osobama koje pate od anksioznosti, odlična opcija je da lolo roso salata u svakodnevnoj ishrani.

Čuva zdravu kožu
Zdravlje kože podržano je antioksidantima koji se mogu naći u lolo roso salati. Llolo roso čini kožu duže mladom, štiti je od pojave akni i bubuljica.

Deluje protiv upla
Kao i bilo koje drugo povrće, lolo roso ima protivupalna svojstva i deluje na ceo organizam.

Smanjuje rizik od prehlada i infekcija
Veruje se da lolo roso može smanjiti rizik od čestih prehlada i infekcija, što je opet povezano sa protivupalnim svojstvima.

Pomaže u borbi protiv raka
Protivupalna svojstva u lolo roso salati smanjuju nivo slobodnih radikala, ovo povrće smanjuje mogućnost nastanka ćelija raka i predstavlja pravu opasnost za bilo koju štetnu bakteriju u telu.

Podstiče zdravlje kostiju
Postoje nutrijenti u lolo roso salati koji podstiču zdravlje kostiju kao što su vitamin K i kalcijum. Naravno, količine ovih hranljivih materija su u meri koja nije dovoljna da se može reći da če salata učniti čudo za kosti, ali svakako te količine nisu zanemarljive.

Bolji san
Jedna od koristi ove salate je bolji san - lolo roso deluje kao "izazivač" pospanosti. Zbog toga ova salata može biti od pomoći svima koji imaju problema sa spavanjem.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem