NEMOJTE PITI VOĆNI ČAJ IZMEĐU OBROKA

12.01.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 312 | Autor: | 0

Medicinska studija otkrila je da konzumiranje voćnih čajeva i pića (koja ne sadrže šećer) između obroka može da poveća proces erozije zuba i do 11 puta.


Studija koju je sproveo tim sa Univerziteta Kenzi Koledž, u Londonu, upozorila je da se ne konzumiraju zasoljeni krekeri ili slične grickalice, a pogotovo oni koje sadrže sirće, jer su upravo to namirnice koje sadrže visoke količine kiselina koje mogu da povećaju kvarenje zuba.

Naučnici podsećaju da se ispijanje kiselkastih pića poput voćnih čajeva ili sokova između obroka smatra jednim od najvećih štetnih uticaja na strukturu zuba. Ove navike u ishrani se smatraju stvarima koje u velikoj meri povećavaju koroziju zuba, u poređenju sa konzumiranjem ovakvih pića tokom obroka. Istraživanje je takođe pronašlo da nezaslađena gazirana pića mogu isto da oštete zube kao i zaslađena pića.

Studija koja je objavljena u britanskom stomatološkom časopisu izvukla je zaključak da stomatolozi vide sve veći broj pacijenata koji pate od oštećenja zuba koja su povezana sa promenom obrazaca jela, poput povećanja užina, kako kod dece, tako i kod odraslih.

Sada kad ste se malo bolje informisali o pravilima konzumiranja čaja, drugih napitaka i namirnica, možete slobodno da se opustite i uživate u svom toplom domu, primenjujući nova pravila.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem