ISKUSTVO KORISNIKA MANUKA MEDA: DEKUBITUSNE I OTVORENE RANE ZARASLE

22.01.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 267 | Autor: | 0

Mladen Tubin iz Banja Luke žali što nije ranije otkrio Manuka med UMF 20+ i svojoj majci olakšao teške muke

Majka Mladena Tubina iz Banja Luke (na slici) težak je bubrežni bolesnik i bila je na kućnoj dijalizi. Iako su u porodici strogo vodili računa da ne dođe do bakterijske infekcije, česte kod ovih pacijenata, gospođa Tubin nije uspela da je izbegne.

- Tada, za nas, počinje "pakao" - priča Mladen Tubin i nastavlja: - Iako su bolničari dolazili, izvadili kateter i premestili ga na drugu stranu, upala se proširila. Tada je majka prebačena na hemodijalizu. Nažalost, zbog jakih upala, previjanja, sedenja, pojavio joj se dekubitus na kukovima. Nije mogla da spava od bolova. Sve smo pokušavali, kupovali razne skupe sprejeve, masti i kreme, ali ništa nije pomagalo. Tada je dobila moždani udar. Lekari su je već bili otpisali, nisu joj davali ni sedam dana života. Međutim, to je bilo pre tri meseca.

Od nedostatka kretanja, na nogama gospođe Tubin stvorile su se ogromne rane, a jednu je uhvatila gangrena.
- Bili smo očajni, krenuli smo da je vodimo u hiperbaričnu komoru i tek tada smo saznali za Manuka med UMF 20+ . Odmah smo počeli da ga primenjujemo i oralno i topikalno. Nismo mogli da verujemo da su dekubitusne rane na kukovima, posle kraćeg vremena, zarasle. A toliko smo se mučili pre toga - konstatuje Tubin i zaključuje: - Čak su se i velike rane na desnoj nozi osušile i počele da zarastaju. Ostalo je još da i leva noga počne da reaguje. Nadamo se najboljem, ali žao nam je što ga ranije nismo pronašli i olakšali majci teške muke.

Različita jedinjenja u ovom čudesnom medu sa Novog Zelanda deluju uzajamno na oba procesa kod rana: ubijanje bakterija i zarastanje rana. Zbog toga se ne može izdvojiti jedna posebna, aktivna komponenta meda. Postoji nekoliko načina delovanja: antibakterijsko, antiinflamatorno i imunostimulativno.
Kad se Manuka med UMF 20+ stavlja na ranu, upija vodu iz rane i suši je, a antimikrobne materije uništavaju mikroorganizme koji mogu da je inficiraju. Ako se upotrebljava spolja, medom se potpuno prekrije tretirano područje i zamota sterilnim zavojem, pa se zavoj menja jednom dnevno. Neverovatno je efikasan jer prodire duboko u kožu.

Manuka med UMF 20+ deluje na sve vrste rana, od njihovog nastanka do zarastanja, uključujući ulkuse na nozi različite etiologije (venske, arterijske kao i dijabetesno stopalo), onkološke rane, ulkuse nastale pod pritiskom, traumatske i hirurške rane, kao i opekotine prvog i drugog stepena.

Manuka med možete nabaviti u prodavnicama biljnog centra Magično bilje, naručiti telefonom: 011/2420 955, mejlom: info@magicnobilje.com, ili preko internet prodavnice.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem