ĐUMBIR, KURKUMA, CIMET I BELI LUK SPREČAVAJU NASTANAK TROMBA

09.02.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 793 | Autor: | 0

Ako namirnice koje pomažu razređivanje krvi uvrstite u svakodnevni meni, sačuvaćete krvne sudove


Jedan od simptoma posle preležane korone je i zgrušavanje krvi. Ako želite da “razredite krv” najbolje bi bilo da ovu vrstu namirnica uvedete u ishranu.

Đumbir
Đumbir je poznat po svojim antivirusnim i drugim moćnim dejstvima. Koren đumbira ima još jedno dragoceno svojstvo - razređivanje krvi. Koren sadrži jedinjenje gingerol koje uklanja holesterol u plaku i rastvara krvne ugruške, normalizuje cirkulaciju krvi u mozgu i jača arterije. Korisno je u lečenju ateroskleroze u kombinaciji sa drugim terapijskim merama.

Kurkuma
Kurkuma je prirodni antikoagulans. Ima sposobnost da razređuje krv i snižava srčani pritisak, što je pogodno za one koji pate od hipertenzije.

Beli luk
Beli luk sadrži biološki aktivna jedinjenja koja smanjuju viskoznost, sprečavaju adheziju crvenih krvnih zrnaca uključenih u proces zgrušavanja krvi – trombocita. Sve ovo minimalizuje verovatnoću nastanka krvnih ugrušaka. Ako svaki dan pojedete tri čena belog luka, možete da aktivirate resorpciju krvnih ugrušaka.

Cimet
Cimet je snažan antikoagulans zbog sadržaja kumarina. Dodavanje cimeta čaju je vrlo korisno, jer može pomoći u smanjenju verovatnoće i napretka kardiovaskularnih bolesti.

Kajenski biber
Kajenski biber pozitivno utiče na vaskularni sistem tela, omogućavajući venama, arterijama i kapilarama da vrate potrebnu elastičnost. Ovaj proizvod aktivira protok krvi, pospešuje razređivanje krvi i puni protok krvi do ekstremiteta.

Zeleni čaj
Izuzetno bogati prirodnim antioksidantima – polifenolima. Ovo pomaže u zaštiti tela od prevremenog starenja. Katehin u zelenom čaju teži da razređuje krv, smanjujući tako verovatnoću nastanka krvnih ugrušaka u arterijama, poboljšava vaskularni tonus i utiče na smanjenje pritiska.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem