ZAŠTO JE ZDRAVO POPITI ČAŠICU DŽINA?

12.04.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 951 | Autor: | 0

Bobice kleke, koje su glavni sastojak džina, su superzdrave i sadrže brojne zdravstvene pogodnosti

Među alkoholnim napicima koji se koriste u "zdravstvene" svrhe, dobro je popiti koju čašicu džina, jer on ima brojne zdravstvene prednosti.
Bobice kleke, od kojih se pravi džin, već se vekovima koriste kao antiseptik, a mogu pomoći i u borbi protiv prehlade. Takođe, ulje iz bobica smreke može da vam pomogne u otvaranju disajnih puteva.
Smiruje bol u zglobovima
Pokušajte da popijete malo džina ako vas bole zglobovi ili patite od artritisa – prema nekim istraživanjima izgleda da sastav džina ublažava bol u zglobovima, giht i reumatoidni artritis.
Bolje varenje
Mnogi ljudi izbegavaju džin zbog njegovog pomalo gorkog ukusa, ali upravo on može pomoći vašem metabolizmu. Bilje koje se koristi u proizvodnji džina povećava želudačane kiseline i probavne enzime, a to povećava tečnost koja je potrebna da bi se hrana u vašem želucu zaista varila.
Zaštita od malarije
Ako planirate da otputujete u zemlju u kojoj postoji opasnost od malarije, možda ćete poželeti da popijete jedan džin-tonik kada stignete tamo. Prema nekim izvorima, džin-tonik napravljen je kako bi kinin, koji je tada bio ključan lek za prevenciju i lečenje malarija, imao prijatan ukus. Naravno, džin-tonik nikako nije zamena za pravi lek!
Ako imate problema sa zatvorom ili infekcijom urinarnog trakta, džin vam možda može pomoći. Budući da je kleka diuretik pomoći će vam da se rešite štetnih stvari iz organizma, a ujedno će smanjiti i zadržavanje vode.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem