KELJ - REGULIŠE HOLESTEROL, PREPUN MINERALA I VITAMINA

20.04.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 740 | Autor: | 0

Bogat antioksidantima, čuva oči i kosti...

Kelj se smatra jednom od najzdravijih i najhranljivijih vrsta zelenog lisnatog povrća. Ovo je superhrana puna korisnih jedinjenja, koja imaju moćna lekovita svojstva.
Postoji mnogo načina da se ova namirnica konzumira u sirovom ili kuvanom obliku. Većina više voli da kuva kelj nego da ga jede kao sirovu namirnicu, jer se tako uklanja gorčina.
Ovo su zdravstvene prednosti kelja i zašto je dobro da ga uvrstite u svoju redovnu ishranu u različitim oblicima.

Pomaže regulaciji holesterola
Konzumacija kelja pospešuje sintezu želudačne kiseline u telu, pomažući tako i u regulisanju nivoa holesterola. Pomaže u prevenciji raznih kardiovaskularnih bolesti i dobra je za zdravlje srca.

Pomaže očuvanju zdravlja kostiju
Kelj je bogat izvor kalcijuma, fosfora i vitamina K. Pomaže u poboljšanju gustine kostiju i smanjuje rizik od osteoporoze i preloma.

Riznica minerala
Kelj je bogat esencijalnim mineralima, poput kalijuma i magnezijuma. Dok kalijum pomaže u smanjenju rizika od srčanih bolesti i upravlja krvnim pritiskom, magnezijum pomaže u zaštiti tela od dijabetesa tip 2.

Pomaže očuvanju zdravlja očiju
Kelj pomaže u poboljšanju zdravlja očiju i u zaštiti očiju od štetnih UV zraka. Bogat je karotenoidima, uključujući zeaksantin i lutein koji pomažu u očuvanju vida.

Bogat je antioksidansima
Kelj je bogat antioksidansima, poput vitamina C i beta karotena. Oni pomažu u suzbijanju štete koju nanose slobodni radikali u telu, što može da poveća rizik od raka i ubrza proces starenja.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem