ZAŠTO JE DOBAR SOK OD MLADOG KUPUSA

10.05.2021 | AKTUELNO | Pregleda: 1375 | Autor: | 0

Pomaže u lečenju čira, obara holesterol, smanjuje rizik od raka dojke


Čudesni sok od kupusa može pružiti mnoge zdravstvene prednosti, kao što su: prevencija raka, lečenje čireva, smanjenje lošeg holesterola...
Kupus sadrži velike količine beta-karotena, nerastvorljiva vlakna, vitamine B1, B6, C, E i K, minerale jod, magnezijum, gvožđe, kalcijum i sumpor. Ovo super zdravo povrće se vekovima koristi zbog svojih jeftinih i terapijskih svojstava.
Danas se sok od kupusa može koristiti za:
1. Čir na želucu
Medicinski stručnjaci tvrde da sok od kupusa siguran i efikasan prirodan lek za čir na želucu. Kupus sadrži prirodne izvore L-glutamina, S-metlmetionina, gefarnata i glukozinolata, koji mogu pomoći u zaštiti želuca i digestivnog trakta ozdravljenjem sluznice.
Pacijentima koji su koristili standardnu terapiju trebalo je oko 37 dana da ozdrave, dok je kod onih koji su koristili sok od kupusa poboljšanje nastupilo znatno brže. Medicinski stručnjaci su otkrili da kupusov sok ima antipeptičku prednost poznatu kao vitamin U, koji sprečava histaminom inducirane peptičkog ulkusa od formiranja.
2. Za prevenciju raka
Konzumiranje kupusa može značajno da smanji rizik od raka dojke. Kupus je jedna od najboljih 14 namirnica za prevenciju raka.
Nedavna studija objavljena u časopisu International Journal of Cancer, potvrdila je da je veliki unos povrća poput kupusa povezan sa smanjenim rizika od raka dojke. Medicinski stručnjaci otkrili su da postoji snažna inverzna reakcija između raka dojke i sledećih vrsta voća i povrća: tamno zeleno lisnato povrće, kupus, šargarepa, paradajz, gljive.
Medicinski stručnjaci su otkrili da povrće poput kupusa se može koristiti kako bi se sprečio razvoj nekoliko vrsta raka.
3. Snižava “loš” holesterol (LDL)
Nedavna studija istraživala je učinke snižavanja holesterola kupusom. Učesnici ovog medicinskog istraživanja konzumirali su dve vrste pića. Pića su sadržavala mešavinu zelenog povrća i voća, sa ili bez brokolija i kupusa.
Na kraju studije, medicinski stručnjaci su otkrili da su pacijenti koji su pili napitak sa kupusom i brokolijem smanjili nivo LDL holesterola.
4. Sok za mršavljenje
Ovaj super zdravi sok ima malo kalorija što ga čini zdravim pićem za mršavljenje. Sa ovim napitkom ćete izgubiti težinu mnogo brže.
5. Za lepu kožu
Kupusov sok sadrži visoke količine antioksidanata i fitohemikalija koje mogu učiniti čuda za kožu. Kupus sadrži velike količine vitamina C, koji je za zdravu kožu, pa je čest sastojak u proizvodima za njegu.
Medicinski stručnjaci tvrde da nedostatak vitamina C doprinosi sušenju kože i smanjuje njenu elastičnost.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem